Hennessey transformă noul Chevrolet Corvette într-o bestie cu peste 700 CP

Autor: Adrian Somai 07 feb. 2023 Știri auto

Specialiștii în tuning de la Hennessey au ținut să ne arate încă o dată de ce sunt în stare și au pregătit un pachet special pentru noul Chevrolet Corvette. Potrivit Motor1, cu ajutorul unui motor supraalimentat, noul Corvette a ajuns astfel să aibă o putere de peste 700 de cai, ceea ce este cu adevărat impresionant dacă ne gândim la punctul de plecare.

Despre noul Corvette știm deja cu toții că este o mașină mai mult decât capabilă, însă cei de la Hennessey și-au dorit să ne demonstreze că ne pot oferi mult mai mult. În mod normal, Chevrolet Corvette este echipat cu o unitate de motorizare  V8 cu capacitate de 6.2 litri, aspirată natural, amplasată central și capabilă să livreze nu mai puțin de 490 de cai putere. Sigur, pentru cei care își doresc ceva mai mult din acest punct de vedere își pot îndrepta atenția oricând către versiunea Z06, care se mândrește cu un propulsor capabil să dezvolte 670 CP.

Hennessey s-a gândit că este rost chiar de mai mult decât atât, astfel că acum facem cunoștință cu H700. Este vorba despre un pachet special dezvoltat de cei de la Hennessey prin care motorul V8 supraalimentat este capabil să livreze 708 cai putere și un cuplu maxim de 865 Nm. Tot la capitolul tehnic, mai trebuie să spunem că motorul mai primește pe lângă un sistem de supraalimentare și un sistem nou de inducție și un intercooler ceva mai puternic.

Grafică specială la exterior și jante noi

Potrivit informațiilor oferite de atelierul de tuning, cei ce vor achiziționa acest pachet H700 dedicat modelului Chevrolet Corvette vor mai primi și o grafică specială pentru exterior și un set de jante cu design nou. Jantele vor putea fi vopsite în trei culori diferite: Black Satin, Brushed Aluminium și Graphite. În același timp, pentru exterior se poate alege o culoare care să se afle în centrul temei de design: albastru, alb, negru, argintiu sau roșu.

Cei ce sunt interesați de acest pachet de tuning dezvoltat de Hennessey pentru Corvette trebuie să știe că prețul lui în Statele Unite este de 49.950 de dolari, echivalentul a 46.640 de euro. Cei ce își doresc însă numai plusul de putere, fără alte modificări, au la dispoziție un pachet mai ieftin cu 15.000 de dolari.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hennessey


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide