Hennessey Venom F5 Revolution Coupe, o nouă versiune a hypercarului american

Autor: Adrian Somai 10 ian. 2023 Știri auto

Hennessey a dezvăluit o nouă versiune a hypercarului Venom F5, mai ușoară și dedicată în special folosirii pe circuit. Totuși, noua versiune Venom F5 Revolution Coupe poate fi utilizată la fel de bine și pe drumurile publice. Potrivit americanilor, mașina a fost complet reproiectata pentru a oferi agilitate sporită și manevrabilitate fără compromisuri. Noul model are un preț de aproximativ 2.5 milioane de euro și va fi produs în numai 24 de exemplare.

Venom F5 Revolution Coupe a fost construit având la bază, bineînțeles, modelul clasic F5 Coupe. În ciuda asemănării puternice între cele două modele, există acum și o serie întreagă de diferențe majore, în special în ceea ce privește aerodinamica, suspensia, răcirea motorului și telemetria digitală.

De asemenea, americanii și-au dorit foarte mult să lucreze la masa totală a acestei variante, Venom F5 Revolution Coupe având o greutate de sub 1.360 de kilograme, potrivit Motor1. Astfel, devine cel mai ușor Venom F5 realizat vreodată!

La capitolul tehnic, Venom F5 Revolution Coupe este echipat cu bine cunoscutul motor V8 twin turbo “Fury”, cu capacitate de 6.6 litri, capabil să dezvolte 1.817 de cai putere. Puterea este transmisă către roțile din spate prin intermediul unei cutii de viteze automate cu un singur ambreiaj. Ținând cont și de masa totală extrem de redusă a acestui model, accelerația lui trebuie să fie una remarcabilă.

Suspensie îmbunătățită și jante pentru circuit

Americanii au mai lucrat intens și pentru îmbunătățirea suspensiei acestei noi versiuni Venom F5 Revolution Coupe. Este echipată cu amortizoare reglabile, ceea ce înseamnă că acestea pot fi calibrate chiar pe marginea circuitului pentru ca suspensia să fie cât mai eficientă pentru un anume traseu în parte.

Noile jante alese de cei de la Hennessey pentru noul Venom F5 Revolution Coupe au o zonă de contact mai mare, ceea ce înseamnă că aduc un plus de aderență în viraje și o frânare ceva mai bună. Modelul mai este echipat încă din standard cu frâne carbon-ceramice, cu etriere cu pistoane multiple, care asigură o putere de oprire mult mai mare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hennessey


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide