HIMARS împodobite cu luminițe. Ucrainenii au marcat noaptea dintre ani cu un atac împotriva rușilor

Autor: Andreea Ditcov 02 ian. 2023 Știri auto

Soldații ucraineni, care au petrecut Sărbătorile pe front, nu au lăsat Revelionul să treacă neobservat.

Aceștia au împodobit mai multe lansatoare de rachete HIMARS cu luminițe, apoi au atacat mai multe ținte ale armatei ruse.

Noaptea de Revelion nu a fost una liniștită pentru soldații ruși trimiși pe front. Armata ucraineană a sărbătorit Revelionul cu o serie de atacuri asupra obiectivelor inamice, după ce au împodobit cu luminițe lansatoarele de rachete HIMARS, notează Digi24.ro.

„Răul care a apărut cu mult înainte de Crăciun va fi pedepsit! Mulțumim partenerilor și prietenilor care ne-au înmânat Sabia Răzbunării. O vom folosi după scopul pentru care a fost creată”, au scris pe Twitter reprezentanții Ministerului Apărării.

HIMARS lansează rachtele pe ritmuri de Jingle Bells

În postarea apărută apare și o poză cu un lansator HIMARS împodobit cu luminițe și figurine, care de obicei se găsesc în bradul de Crăciun.

Nici colindele nu au lipsit. Agenția Nexta a postat un clip în care un alt lansator merge pe o șosea întunecată pe ritmuri de „Jingle Bells”. Amintind de reclamele în care camionul roșu decorat cu luminițe, un lansator este poziționat pe câmp, începând să desfășoare rachetele și să le lanseze.

„Iată lansatoarele HIMARS primite de Anul Noum venite să le dea un cadou special ocupanților”, a scris Nexta lângă imaginile publicate.

 

HIMARS sau M142 High Mobility Artillery Rocket System este un multiplu lansator de rachete ușor, creat la începutul anilor 1990 pentru armata americană. Ansamblul de luptă este montat pe un șasiu de FMTV (Family of Medium Tactical Vehicles), un tip de automobil militar care poate fi adaptat în funcție de utilitate și încărcătura pe care o transportă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Twitter - Defense of Ukraine


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide