Ucraina va elimina literele Z și V de pe plăcuțele de înmatriculare. Sunt un simbol al agresiunii rusești

Autor: ProMotor 11 mai 2022 Știri auto
Ucraina va elimina literele Z și V de pe plăcuțele de înmatriculare. Sunt un simbol al agresiunii rusești

Ucraina va elimina literele Z și V de pe plăcuțele sale de înmatriculare. Autoritățile spun că este un simbol al agresiunii rusești. Șoferii care au deja literele pe plăcuțele de înmatriculare le pot înlocui gratuit.

Incursiunea agresivă a trupelor rusești în Ucraina și ocuparea unei părți a teritoriului acesteia afectează acum toate aspectele vieții oamenilor de acolo. Guvernul face tot posibilul să elimine legăturile cu Federația Rusă. Acest lucru este valabil chiar și în cazul unui lucru atât de simplu precum o plăcuță de înmatriculare.

Ucraina a decis să nu mai pună literele Z și V pe plăcuțele de înmatriculare. Ambele simbolizează războiul Rusiei împotriva Ucrainei, a anunțat Ministerul ucrainean de Interne.

În prezent, există și pe șoselele din România mașini înmatriculate în Ucraina

Plăcuța este formată, de obicei, din simbolul național împreună cu o bandă albastră și galbenă, cu două blocuri de litere și numere între ele.

Pentru proprietarii de autoturisme din afara teritoriului ucrainean, înlocuirea va fi practic imposibilă, dar se poate presupune că, în cele din urmă, aceștia vor renunța la ele în momentul în care se vor întoarce în patria lor.

„Am adoptat decizia pentru a împiedica difuzarea simbolurilor folosite de armată și alte formațiuni militare ale Rusiei…”, a declarat pe Facebook ministrul adjunct de interne Bohdan Drapyatyj.

Măsura se aplică doar mașinilor electrice. Plăcuțele de înmatriculare ale celorlalte mașini folosesc doar litere comune alfabetului ucrainean și alfabetului latin, și anume A, B, C, E, H, I, K, M, O, P, T și X. Literele latine Z și V sunt folosite doar pentru mașinile electrice, iar în alfabetul chirilic nu există astfel de caractere.

Autoritățile ruse explică litera Z, care nu este cunoscută sub această formă în alfabetul rusesc, ca fiind un simbol pentru „pentru victorie” și „pentru pace”.

În Rusia, afișarea acestor simboluri este omniprezentă în sprijinul invaziei, pe care Moscova o descrie ca fiind o operațiune militară specială.

Sursă: Czechia.postsen.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock.com



Comentarii
Inchide