Honda a lansat SUV-ul CR-V e:FCEV: Versiune PHEV alimentată cu hidrogen – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 28 feb. 2024 Știri auto

Honda a dezvăluit noul CR-V e:FCEV, o versiune plug-in hybrid a SUV-ului japoneză, dar care este alimentată cu hidrogen.

Honda CR-V primește o versiune interesantă, fiind vorba despre un sistem de propulsie plug-in hybrid alimentată cu hidrogen. Deocamdată, această variantă va fi disponibilă doar în Statele Unite ale Americii, dar ar putea fi comercializată și în Japonia.

Mașina a suferit câteva modificări estetice, în mare parte reprezentate de o parte frontală ușor restilizată și de stopurile de frână cu finisaj transparent. De asemenea, mașina poate fi recunoscută și prin portul de încărcare montat pe aripa stânga față.

Honda CR-V e:FCEV folosește un motor electric ce produce 176 CP și 311 Nm cuplu maxim, care antrenează puntea față. Sistemul hibrid folosește o baterie de 17,7 kWh și un rezervor ce poate înmagazina până la 4,3 kilograme de hidrogen. Producătorul declară că mașina are o autonomie maximă de 435 de kilometri în regimul de testare EPA.

Honda a dezvăluit noul CR-V e:FCEV, plug-in hibridul alimentat cu hidrogen

Fiind un hibrid cu încărcare la priză, mașina poate funcționa și cu energia stocată în baterii. Astfel, Honda CR-V e:FCEV poate parcurge până la 47 de kilometri cu un plin de baterii. Partea sistemului de propulsie ce folosește hidrogen a fost dezvoltată în parteneriat cu General Motors.

Așa cum am văzut și în teaserul publicat în urmă cu două săptămâni, Honda CR-V e:FCEV beneficiază și de un încărcător bidirecțional. Cu ajutorul acestuia se pot alimenta cu energie electrică din bateria mașinii diferite aparate electrocasnice.

Noua versiunea a SUV-ului CR-V va fi disponibilă în SUA doar în nivelul de echipare de top Touring. Mașina oferă în standard instrumentarul de bord digital de 10,2 inch, ecranul central de 9 inch pentru sistemul de infotainment cu conexiune Apple CarPlay și Android Auto, scaune față încălzite, climatizare pe două zone și un sistem audio Bose cu 12 difuzoare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Honda


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide