Honda anunță lansarea unui nou SUV dedicat exclusiv pieței din Europa. Când este planificat debutul?

Autor: Mihai Morcovescu 11 mai 2022 Știri auto

Japonezii de la Honda confirmă faptul că își vor extinde gama europeană de modele cu un nou SUV de segment C. Acesta se va numi ZR-V, va fi poziționat între actualele HR-V și CR-V și va avea motor hibrid.

Când își va face debutul noul SUV Honda ZR-V?

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Oficialii producătorului nipon de automobile au anunțat că pregătesc un nou model pentru piața europeană. Este vorba despre un SUV compact, care va fi poziționat în gamă între HR-V și CR-V.

Deocamdată, cei de la Honda nu au dezvăluit multe detalii. Singura informație disponibilă în momentul de față este aceea că viitorul model va fi propulsat de un grup motopropulsor hibrid. Conform unor surse neoficiale, este posibil să preia sistemul hibrid disponibil pe modelele Civic și HR-V.

Viitorul ZR-V va fi foarte asemănător cu versiunea dedicată piesei asiatice, care tocmai a fost lansată în China. Varianta chineză a lui ZR-V este construită de GAC-Honda și este echipat cu un singur propulsor convențional pe benzină de 1,5 litri turbo și cu o transmisie automată CVT.

Honda ZR-V face parte din strategia japonezilor prin care își vor revizui întreaga gamă de modele din Europa. Aceasta prevede introducerea unor versiuni hibride. Noul SUV se va alătură modelelor Civic e:HEV, care va intra la vânzare pe „bătrânul continent” în cel de-al treilea trimestru al acestui an.

Oficialii Honda au anunțat că noul ZR-V va debuta în Europa în 2023. Odată cu lansarea acestuia, Honda va rămâne cu un singur model neelectrificat. Este vorba despre viitorul Civic Type-R, care va deveni ultimul vehicul cu motor termic al mărcii în Europa. Acesta va folosi, se pare, un propulsor turbo de 2,0 litri și peste 300 CP.

Sursa: fr.Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Honda


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide