Honda pregătește două modele sport complet electrice. Să fie, oare, unul dintre ele viitorul NSX?

Autor: Mihai Morcovescu 12 apr. 2022 Știri auto

Producătorul japonez de automobile  Honda și-a prezentat planul de electrificare a portofoliului de modele până în 2030. Acesta include lansarea a 30 de noi modele cu zero emisii la nivel global. Cu aceeași ocazie niponii au dezvăluit o imagine-teaser cu două modele sport complet electrice.

Cele două modele sport ar putea fi succesorii actualelor S2000 și NSX

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Strategia celor de la Honda presupune o investiție totală în valoare de 53,7 miliarde de dolari (circa 49,4 miliarde de euro). Cele mai multe dintre cele 30 de viitoare mașini electrice vor fi destinate piețelor din SUA și din China.

Între acestea își vor face loc și două modele sport cu emisii zero complet noi. Deși nu se știe nimic despre acestea, cel din stânga imaginii-teaser are proporțiile unui model cu motor amplasat frontal și cu tracțiune spate, ceea ce ne duce cu gândul  la fosta Honda S2000 decapotabilă.

Mașina din dreapta seamănă foarte mult cu actualul NSX cu motor central. Coupe-ul sport hibrid este pe cale să fie retras de pe piață și se vorbește încă de anul trecut că va reveni ca un model 100% electric.

Oficialii Honda au mai dezvăluit și câteva informații referitoare la lansarea noilor vehicule electrice pe trei piețe majore. Este vorba despre America de Nord, China și Japonia.

Pe piața nord-americană, japonezii vor lansa în 2024 două SUV-uri electrice de dimensiuni medii, dezvoltate împreună cu General Motors. Este vorba despre noul Prologue și de unul nou Acura. În China, Honda va introduce 10 noi modele electrice în următorii cinci ani.

Pentru Japonia, constructorul nipon pregătește un model de clasă mică de uz comercial, care ar urma să debuteze la începutul lui 2024. Acesta va fi urmat de o versiune pentru pasageri și de un SUV mare. Europa urmează să primească cel puțin un nou SUV electric Honda, care urmează să fie lansat în cursul anului viitor.

Modelele care vor fi construite începând cu 2026 vor folosi noua platformă a japonezilor, denumită e:Architecture. Aceasta a fost anunțată anul trecut ca parte a strategiei prin care Honda va deveni marcă 100% electrică până în 2040.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Honda


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide