Honda prezintă un nou concept despre care spune că va sta la baza noilor sale modele electrice

Autor: Ionuț Vîlciu 10 ian. 2024 Știri auto

Honda a adus la CES 2024 un nou concept ce portretizează un model electric cu un design futurist, despre care compania spune că va sta la baza viitoarelor sale mașini electrice.

Producătorul japonez de automobile s-a făcut remarcat la ediția 2024 a Consumer Electronics Show nu cu unul, ci cu două concepte cu design avangardist, care par rupte din jocul Cyberpunk 2077. Denumite Saloon și Space-Hub, aceste concepte servesc ca o previzualizare a viitoarei Series 0 de mașini electrice Honda.

Honda a prezentat „Honda 0 Series”, o nouă serie globală de vehicule electrice ce va fi lansată în 2026, reprezentată de premiera mondială a două modele concept, Saloon și Space-Hub, la CES 2024. În 2026, Honda va introduce un model electric, bazat pe conceptul Saloon în America de Nord, urmată de lansări în Japonia, Asia, Europa, Africa, Orientul Mijlociu și America de Sud.

Aceste modele vor fi inspirate de conceptul Saloon din seria Honda 0 Series. Este, cu siguranță, cel mai impresionant dintre cele două, cu o postură joasă, lată și forme ascuțite, ce ne aduc aminte de supercar-urile anilor ’80. Chiar dacă ușile de tip „pescăruș” sau designul extravagant nu vor ajunge, cel mai probabil, pe mașina de serie, Honda a confirmat că avem de-a face cu o platformă electrică dedicată.

Honda pregătește noua eră a mașinilor sale electrice

Se spune că exteriorul lat al conceptului Saloon ascunde un interior spațios, îmbunătățit cu un panou de instrumente cu interfață human-machine (HMI) și cu materiale durabile. Cabina introduce, de asemenea, progrese în sistemele de management al direcției de tip steer-by-wire și al controlului mișcării, care probabil vor fi încorporate în versiunea de serie.

Honda Space-Hub este un concept ce prefigurează un nou monovolum electric, dar pentru care încă nu există planuri de a fi pus în producția de serie. Cu toate acestea, Honda îl folosește pentru a arăta potențialul 0 Series. Acest model electric futurist are un acoperiș de sticlă imens, care se extinde peste pasageri, oferind o vedere panoramică. În spatele șoferului, habitaclul are banchete opuse, favorizând aranjamente flexibile de scaune și creează un „hub” care favorizează interacțiunea dintre oameni.

De asemenea, Honda a prezentat și noul său logo, creat special pentru noua generație de modele electrice. Potrivit companiei, acest nou design simbolizează „două mâini întinse”, reflectând angajamentul Honda de a „extinde posibilitățile de mobilitate și de a continua să satisfacă nevoile clienților săi”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Honda


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide