Honda va investi peste patru miliarde de dolari într-o nouă fabrică de baterii

Autor: Mihai Morcovescu 30 aug. 2022 Știri auto

Japonezii de la Honda anunță o investiție în valoare de 4,4 miliarde de dolari într-o nouă fabrică de baterii pentru vehiculele electrice. Producătorul nipon va fi sprijinit în acest demers de compania sud-coreeană LG Energy Solution.

Viitoarea unitate de producție va fi ridicată în SUA și ar trebui să fie operațională până la sfârșitul anului 2025. Locația fabricii nu a fost stabilită, însă surse din interior susțin că Honda ia în considerare statul Ohio, acolo unde deține principala fabrică pe pământ american.

Anunţul marchează cele mai recente planuri ale producătorilor auto de a investi în producţia de peste Ocean de acumulatori pentru automobilele cu emisii zero. Industria lucrează pentru a respecta normele de poluare din ce în ce mai stricte. În plus, se urmărește accelerarea procesului de producţie de autovehicule nepoluante.

Noua fabrică Honda va fi construită în Ohio, Alabama sau Indiana

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Anterior, și alţi producători auto au făcut și fac în continuare astfel de investiţii. Esste vorba despre General Motors, Ford, Rivian şi Hyundai. Acum, a venit rândul constructorului japonez să investească în domeniul bateriilor pentru vehiculele electrice.

Viitoarea fabrică va fi construită şi operată de o companie mixtă a celor două companii. Aceasta urmează să fie înfiinţată în acest an. În același timp, Honda și LG Energy Solution vizează o capacitate de producție anuală de aproximativ 40 GWh. Companiile și-au propus ca producţia de baterii litiu-ion să demareze până la sfârşitul anului 2025.

Bateriile vor fi destinate modelelor Honda și Acura EV, care sunt comercializate în America de Nord. Ulterior, niponii iau în calcul ca acumulatorii fabricați la viitoarea fabrică să fie furnizați și pe piața din Europa. În momentul de față, Honda E este singurul model cu emisii zero vândut de niponi pe piața europeană. Anul viitor, însă, marca asiatică va lansa pe Bătrânul Continent și echivalentul electric al actualului HR-V.

Deocamdată, nu se știe locul unde va fi ridicată fabrica de baterii de 4,4 miliarde de dolari. Însă, de regulă, producătorii de automobile au construit astfel de facilități în apropierea liniilor de asamblare ale automobilelor. Honda deține în prezent unităţi de producţie în Ohio, Alabama şi Indiana.

La începutul acestui an, Honda a anunțat că va lansa 30 de vehicule electrice la nivel global până în 2030. De asemenea, va produce aproximativ două milioane de vehicule electrice până la sfârșitul deceniului.

Sursa: Autoweek

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Honda, LG Energy Solution


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide