Doi hoți de catalizatoare au fost puși pe fugă de polițiști. Hoții acționau la 4:30 dimineața

Autor: Marius Vișan 05 iul. 2021 Știri auto
Doi hoți de catalizatoare au fost puși pe fugă de polițiști. Hoții acționau la 4:30 dimineața

Două persoane care încercau să sustragă catalizatoare auto au fost puse pe fugă de polițiști.

La data de 3 iulie (04:30 dimineața), polițiștii au fost sesizați despre faptul că două persoane necunoscute ar fi demontat componente de la un autoturism, pe o stradă din municipiul Ploiești.

Imediat după sesizare, polițiști Secției de Poliție Nr. 2 Ploiești au pornit în urmărirea mașinii cu care se deplasau cei doi bărbați, mașina fiind oprită pe o stradă din Ploiești. Cei doi bărbați au fugit la vederea polițiștilor, însă la scurt timp unul dintre ei a fost imobilizat, fiind dus la audieri.

În continuarea cercetărilor au fost puse în executare trei mandate de percheziție domiciliară pe raza orașului Mizil și în comuna Berceni. În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe catalizatoare auto precum și mai mai multe scule susceptibile a fi utilizate la demontarea ori secționarea de componente auto.

Față de persoana bănuită a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore. Ulterior a fost dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. Polița face eforturi pentru depistarea celui de-al doilea bărbat bănuit de săvârșirea infracțiunii.

De ce ”vânează” hoții aceste catalizatoare auto

Catalizatoarele auto sunt foarte scumpe pentru că au în componența lor metale prețioase. Ele pot fi revândute la centrele de colectare a metalelor cu sute de euro.

În mediul online există numeroase anunțuri privind achiziționarea de catalizatoare uzate. Un gram de platină costă aproximativ 160 de lei. Un gram de paladiu se vinde cu aproximativ 290 de lei.

La punctele de reciclare a metalelor un catalizator uzat poate fi vândut chiar și cu sute de euro. Prețul poate crește substanțial în funcție de model. Astfel, hoții s-au specializat în furtul acestor piese. Uneori aceștia nu se sfiesc să le taie de pe mașini, în plină zi, chiar și de pe mașinile aflate pe străzi circulate.

Polițiștii efectuează periodic percheziții la persoane bănuite că săvârșesc astfel de furturi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Politia Romana


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide