Hoții de mașini se reprofilează pe modele electrice

Autor: ProMotor 02 feb. 2020 Știri auto

Hoții de mașini sunt în pas cu vremurile și au început să urmărească mașinile electrice. Valoarea mare a acestora și popularitatea în creștere pare să le facă preferatele hoților de mașini, în ciuda măsurilor de siguranță cu care sunt dotate. Ultima captură făcută de polițiștii de frontieră de la Iași exemplifică perfect acest lucru.

Intră în Galeria FOTO

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit şi indisponibilizat un autoturism marca Tesla ce figura ca fiind bun căutat pentru confiscare, alerta fiind introdusă de autorităţile din Norvegia la începutul lunii ianuarie 2020.

„În data de 31 ianuarie a.c., în jurul orei 14.30, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Prevenirea şi Combaterea Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere – I.T.P.F. Iaşi au observat, pe comunicaţia Vaslui-Iaşi, un autoturism marca TESLA, înmatriculat în România, condus de un cetățean român, în vârstă de 38 de ani.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că autoturismul figurează ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Norvegia, din data de 09 ianuarie a.c.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat autoturismul în luna martie a anului 2019 din Norvegia, prin intermediul unui cetăţean român, şi nu știa că acesta ar fi fost căutat de autorităţi.

În cauză, mașina în valoare de aproximativ 255.000 de lei a fost indisponibilizată la sediul instituției, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun”, se asrată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Polițiștii români de frontieră s-au specializat în depistarea mașinilor furate, fiind extrem de eficienți în a depista hoții de mașini. Cu foarte puțin timp în urmă, aceștia au reușit să descopere și să indisponibilizeze un autoturism Jaguar care fusese declarat furat cu numai două zile mai înainte.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Poliția de FrontierăComentarii
Inchide