Hummer se întoarce. Cum va arăta monstrul cu 1000 de cai putere?

Autor: Elena Luchian 30 iul. 2020 Știri auto

Hummer se întoarce. Compania GMC pregătește modelul care va avea 1.000 de cai putere. Acesta va fi dezvăluit în toamna acestui an.

GALERIE FOTO

Noul Hummer ar fi trebuit să fie prezentat oficial în primăvară, dar pandemia de coronavirus i-a forțat pe americani să-și reprogrameze evenimentul. Pentru fanii brand-ului, GMC a pregătit o surpriză care s-ar putea să nu le fie pe plac. Hummer va avea propulsie exclusiv electrică.

Modelul va fi propulsat de motoare electrice, dar numărul acestora nu a fost încă dezvăluit. Cert este că unitățile vor dezvolta împreună 1000 de cai putere și un cuplu de 15.59 Nm (da, ați citit bine!). Sunt cifre care îi vor asigura viitorului Hummer electric o accelerație de la 0 la 100 km/h în doar 3 secunde.

Hummer va fi disponibil, așa cum arată cel mai recent teaser video, în versiune pick-up și în versiune SUV.

Ce dotări va avea noul Hummer EV?

Americanii anunță că mașina va fi echipată cu ceea ce ei numesc “Infinity Roof” modular, care va fi alcătuit din patru secțiuni. Toate acestea pot fi îndepărtate pentru a le asigura celor aflați la bord o călătorie în aer liber.

Teaser-ul video arată că noul Hummer nu va moșteni formele angulare ale predecesorului, primind acum linii rotunjite, urmând astfel tendințele industriei. Se pot identifica însă, barele robuste și aripile proeminente, o capotă scurtă și un parbriz aproape perfect vertical.

Pick-up-ul va primi o benă scurtă. Ambele versiuni vor veni cu eleron în continuarea acoperișului.

Teaser-ul anunță că șoferul de Hummer va putea încerca senzații tari la volan grației prezenței modurilor de rulare “Adrenaline” și “Crab”, iar modelul va veni cu capacitate de încărcare rapidă. Producătorul nu menționează însă, nimic referitor la autonomie.

GMC intenționează să prezinte oficial Hummer EV în versiune pick-up și SUV în această toamnă. Modelul va intra în producție în cea de-a doua jumătate a anului viitor. Tot atunci este programată și lansarea pick-up-ului electric Tesla Cybertruck.

Hummer EV va fi construit la uzina Hamtramck din Detroit.

 

 

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide