Hyundai a dezvăluit două noi concepte de performanță – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 15 iul. 2022 Știri auto

Hyundai a dezvăluit două noi concepte menite să arate viitorul mașinilor sportive pe care producătorul le va lansa în anii următori.

După cum bine știm, Hyundai are acum propria divizie de performanță. Aceasta se numește N și este echivalentul lui M sau AMG. Producătorul coreean a prezentat două concepte diferite. Cele două au fost create cu scopul cercetării viitorului modelelor de performață pe care compania le va produce. Cele două concepte prezentate se numesc N Vision 74, respectiv RN22e.

Hyundai N Vision 74

N Vision 74 are un design care amintește de faimosul DMC DeLorean și este inspirat de un alt concept Hyundai, care a fost prezentat în anii ’70.

Din punct de vedere tehnic, N Vision 74 este un vehicul hibrid. Cu toate acestea, nu vom găsi un motor cu combustie pe combustibili fosili. Hyundai combină energia din baterii cu pilele de combustie pe bază de hidrogen. Compania spune că un astfel de sistem oferă o răcire mai bună a tot ceea ce înseamnă propulsor. De asemenea, poate însemna încărcări mai rare ale bateriei.

Cât despre performanțe, N Vision 74 folosește două motoare pe puntea spate, care dezvoltă 671 de cai putere și 900 Nm cuplu maxim. Datorită motoarelor electrice individuale, este posibilă vectorizarea cuplului pe fiecare dintre roțile spate independent una de cealaltă.

Hyundai pretinde o autonomie de peste 600 de kilometri cu bateriile și pilele de hidrogen la capacitate maximă.

RN22e nu este un Ioniq 6 N

Nu cu mult timp în urmă, a fost dezvăluit electricul Ioniq 6. RN22e folosește ca bază acest model, dar Hyundai refuză să îl numească Ioniq 6 N. În această formă, conceptul bazat pe Ioniq 6 produce 577 de cai putere, la fel de multă putere precum anticipata Kia EV6 GT.

Hyundai spune că RN22e este primul banc de testare real, de înaltă performanță, pentru platforma sa E-GMP. Conceptul are ca scop cercetarea vectorizării cuplului și distribuția puterii, în timp ce se caută modalități de reducere a greutății.

„RN22e și N Vision 74 joacă un rol important în dezvoltarea strategică a întregii noastre game de produse, în special vehiculele noastre electrificate de înaltă performanță”, a declarat Thomas Schemera, vicepreședinte executiv Hyundai și șef al diviziei responsabile de experiența clienților.

Pe lângă cele două concepte, Hyundai a confirmat lansarea modelului Ioniq 5 N în 2023.

Sursa: Motor1

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Motor1


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide