Hyundai a început concedierile în fabricile din Rusia, la 10 luni de la invazie

Autor: Andreea Ditcov 22 dec. 2022 Știri auto

Hyundai a început să își concedieze angajații de la fabrica sa din Sankt Petersburg, Rusia. Uzina a devenit inactivă în martie, perioadă în care au început sancțiunile împotriva Kremlinului, după invazia din Ucraina.

Fabrica a fost responsabilă pentru producerea mai multor modele Hyundai și Kia și are capacitatea de a construi aproximativ 200.000 de vehicule anual. La apogeul său, fabrica găzduia 2.600 de angajați. Compania nu a comunicat încă câți dintre angajați vor fi dați afară.

„Din cauza suspendării continue a producției, Hyundai Motor ia măsuri pentru a optimiza numărul angajaților de la fabrica din Rusia”, a transmis uzina rusă a Hyundai într-un comunicat, conform carscoops.com.

Trei modele populare ale Kia și Hyundai erau produse la Sankt Petersburg

Viitorul fabricii va rămâne în continuare incert, dar unele publicații din domeniu susțin că sursele din Coreea de Sud sugerează că Hyundai ar putea vinde fabrica.

În săptămânile care au urmat invaziei Ucrainei de către Rusia, Hyundai și Kia nu au întrerupt imediat producția și livrările, spre deosebire de alți producători auto prezenți în piața rusească. Acest lucru s-a datorat probabil faptului că cele două companii încă își evaluau la acel moment opțiunile pe o piață importantă pentru ambele.

Rusia a reprezentat 8% din vânzările globale ale Kia în 2021 și 5% din vânzările globale ale Hyundai. În plus, Hyundai și Kia dețineau o cotă de 22,5% din piața totală de vehicule a Rusiei în 2021, vânzând acolo un total de 373.000 de mașini în anul 2021, înainte de izbucnirea războiului. Hyundai a fost atât de implicat în Rusia încât a achiziționat o fabrică General Motors dezafectată din Sankt Petersburg la sfârșitul anului 2020. De asemenea, a produs Kia Sportage, Hyundai Palisade și Tucson, dar și alte modele dedicate pieței europene în uzina din Rusia.

În condițiile în care majoritatea producătorilor auto occidentali fug din Rusia, numărul de mașini chinezești vândute în toată țara a crescut. În ianuarie 2022, mărcile chineze dețineau o cotă de 9,6% din piața de mașini noi din Rusia, dar până la sfârșitul lunii noiembrie, această cifră a crescut la 31,3%.

Un alt model produs de uzina afectată de disponibilizări este Hyundai Solaris (Accent), dedicat pieței locale. Uzina a primit în 2014 un premiu de excelență din partea guvernului rus.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide