Hyundai a dezvăluit noua generație Kona – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 20 dec. 2022 Știri auto

Hyundai a dezvăluit noua generație a SUV-ului Kona. Noul Kona va fi disponibil atât în variante cu motoare termice, cât și electric.

A venit timpul ca micul SUV Kona să primească o nouă generație, iar Hyundai a publicat primele imagini și informații cu viitorul SUV subcompact.

Noul Kona va fi disponibil în patru variante, printre care și varianta ceva mai sportivă, numită N Line. Vor fi disponibile motoare tradiționale, propulsoare hibride, dar și o variantă complet electrică.

Hyundai Kona este, în primul rând, electric

Noua generație de Kona a crescut, având acum o lungime de 4.355 mm, fiind cu 150 mm mai lung decât mașina pe care o va înlocui. De asemenea, mașina este mai lată cu 25 mm, iar distanța dintre punți a fost și ea mărită cu 65 mm.

Conform celor comunicate de Hyundai, Kona se diferențiază de alte mașini prin faptul că a fost gândit, în primul rând, ca vehicul electric. Platforma a fost mai apoi adaptată pentru a primi motorizările termice sau hibride. Este o abordare diferită față de ceea ce am putut observa până acum, producătorii transformă, de regulă, mașini convenționale într-unele electrice.

Un design nou, asemănător cu cel al gamei Ioniq

Kona primește, bineînțeles, și o nouă înfățișare. SUV-ul pare că preia trăsături de design de la gama de electrice Ioniq a lui Hyundai.

Partea frontală este dominată de o bandă LED care se întinde pe toată lățimea mașinii, iar blocurile optice sunt amplasate în extremități, atât în față, cât și în spate. Ele sunt incorporate în ornamentele de protecție ale aripilor, mașina păstrând conturul cu care ne-am obișnuit de la originalul Kona.

Există mai multe variații de design între variantele de motorizare. Kona electric primește detalii grafice sub formă de pixeli pe grila de frontală și bara de protecție spate, jante pe 19 inch, oglinzi laterale și plafon negru opționale. Variantele tradiționale și hibride împărtășesc un design ceva mai masiv al barei de protecție și al scutului, dar și ornamente laterale negre. Echiparea N Line dispune opțional de oglinzi laterale și plafon negre, un spoiler, bare de protecție mai agresive în față și în spate, jante din aliaj de 19 inch speciale și două țevi de evacuare.

Interiorul este și el regândit, fiind mai modern. Mașina are două ecrane de 12,3 inch pentru sistemul de infotainment și tabloul de bord, iar lumina ambientală scoate în evidență liniile mai drepte și mai curate ale interiorului.

Hyundai spune că mai multe detalii despre noul Kona vor fi dezvăluite în lunile ce vor urma.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide