Hyundai a prezentat MobED, robotul bun la toate (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 20 dec. 2021 Știri auto

Constructorul sud-coreean Hyundai a prezentat Mobile Excentric Droid, pe scurt MobED, un robot bun la toate. Este vorba despre o platformă mobilă de mici dimensiuni cu patru roți, care este capabilă să funcționeze pe orice tip de suprafață.

Noua soluție de electromobilitate funcțională propusă de Hyundai dispune de o inovativă suspensie ajustabilă. Aceasta menține platforma stabilă indiferent de tipul de teren pe care rulează.

Hyundai MobED va avea utilizări multiple

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Noul roboțel Hyundai MobED este echipat cu o platformă cu o suprafață de 67 cm pe 60 cm a cărei înălțime se adaptează condițiilor de drum. De asemenea, cele patru roți au fiecare o înălțime de 33 cm.

Potrivit informațiilor oficiale publicate de Hyundai, cele trei motoare atașate la fiecare roată oferă capacități independente de putere și de direcție. Acestea controlează și poziția generală a platformei care, chiar și pe cele mai înclinate suprafețe, se va menține dreaptă.

Roboțelul MobED cântărește 50 kg și poate atinge o viteză de 30 km/h. Cu o singură încărcare, platforma mobilă a coreenilor poate funcționa în jur de patru ore.

Utilizările lui MobED sunt multiple. Una dintre acestea va fi cu siguranță îndrăgită de părinți deoarece pe platformă va putea fi montat un cărucior pentru bebeluși. De asemenea, robotul va veni în ajutorul persoanelor cu dizabilități sau a persoanelor vârstnice.

Coreenii de la Hyundai nu au furnizat nici o informație despre o posibilă versiune de serie. Dar, mai multe informații ar putea apărea atunci când Hyundai îl va prezenta publicului pe MobED în cadrul Salonului Auto de la Las Vegas de la începutul lunii ianuarie 2022.

Sursa: Hyundai

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide