Hyundai a prezentat modelul i20 N Rally1 pentru WRC 2022

Autor: Mihai Morcovescu 10 ian. 2022 Știri auto

Divizia Motorsport a producătorului coreean Hyundai a dezvăluit culorile modelului i20 N Rally1 cu care va concura în WRC 2022. Începând cu ediția din acest an, mașinile vor avea sistem de propulsie hibrid, inclusiv motor electric și baterie pentru stocarea energiei. Acestea vor fi furnizate de un producător unic.

De asemenea, în 2022, Campionatul Mondial de raliuri sărbătorește 50 de ani de la prima cursă din istorie.

Hyundai i20 N Rally1 oferă o putere maximă de 500 CP

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Modelul Hyundai i20 N Rally1 a fost dezvoltat, practic, de la zero pentru a putea face loc configurației hibride. Noul motor electric de 100 kW va funcționa împreună cu o unitate turbo pe benzină de 1,6 litri. De altfel, motorul cu cu ardere internă reprezintă singura componentă preluată de pe mașina de anul trecut.

Motorul electric este furnizat de compania Kreisel Electrics. Acesta va oferi o putere suplimentară de 134 de cai-putere. Asta înseamnă că puterea combinată maximă va fi de aproximativ 500 CP.

Creșterea de putere va fi temporară și va fi deblocată prin simpla apăsare a pedalei de accelerație. Totodată, noul i20 N Rally1 va avea ca și până acum tracțiune integrală.

Potrivit noilor reglementări ale FIA, piloții vor putea concura în regim electric în orașe. De asemenea, datorită noului sistem de propulsie, ei vor beneficia de un spor de putere pe probele speciale. În plus, mașina va beneficia de sistem de frânare regenerativă.

Asemenea celorlalte mașini Rally1, noul Hyundai i20 N va folosi o transmisie simplificată cu cinci trepte. În același timp a fost eliminat diferenţialul central, iar suspensia este complet nouă. Șasiul a fost integral modificat și este realizat din oțel.

Ca gabarit, noul material de concurs al celor de la Hyundai va fi mai greu cu 70 de kilograme. Plusul de greutate este dat de hardware-ul suplimentar al sistemului de propulsie hibrid.

Piloții oficiali ai echipei de uzină Hyundai vor fi belgianul Thierry Neuville și estonul Ott Tänak (campionul mondial din 2019), spaniolul Dani Sordo și norvegianul Oliver Solberg .

Sezonul WRC va avea în acest an 13 etape. Runda inaugurală va fi, în mod tradițional, Raliul Monte Carlo. Cursa va avea loc în perioada 20-23 ianuarie.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide