Hyundai i20 N este cel mai recent model al diviziei de performanță N. Sursa de inspirație pentru acesta a fost i20 WRC

Autor: Marius Vișan 21 oct. 2020 Știri auto

Hyundai prezintă i20 N, cel mai recent model al diviziei de performanță N, care oferă clienților o experiență sportivă la volan. i20 N are că sursă de inspirație i20 WRC, un autovehicul pentru circuit care are la baza versiunea standard i20.

Hyundai i20 N prezintă un aspect impunător, inspirat de limbajul global Hyundai „Sensuous Sportiness”. Partea frontală este dominată de prizele de aer de dimensiuni mari, adaptate motorului turbo și sistemului de răcire a franelor. În plus, accentele în nuanță Tomato Red, care se extind până la spoilerele laterale, precum și în partea din spate, subliniază dimensiunile generoase.

Hyundai i20 N are un design sportiv

Spoilerul, inspirat din domeniul motorsport, sporește performanță aerodinamică a modelului, oferind o experiență plăcută de condus în orice condiții, dar și stabilitate la viteze mari. Bară de protecție încorporează farurile de ceață cu formă triunghiulară, utilizate și pentru modelele i30 N și i30 Fastback N. În plus, potențialul de înalta performanță al motorului este subliniat de sistemul de evacuare.

Dinamismul designului este evidențiat și de farurile frontale cu LED, dar și de stopurile fumurii cu aspect de diamante negre. Jantele de 18 inchi cu finisaj gri mat și etrierele de frână personalizate cu logo-ul N accentuează valențele sportive ale autovehiculului.

Clienții pot alege între șase culori de caroserie, printre care și Performance Blue (dedicată exclusiv modelelor N), disponibilă opțional cu plafon Phantom Black.

Hyundai i20 N oferă un habitaclu high-tech specific modelelor gamei N

Printre dotările care contribuie la această experiență se numără scaunele sport cu tetiere integrate, volanul și schimbătorul de viteze personalizate cu logo-ul N, dar și pedalierul sport cromat. Instrumentarul digital de bord și ecranul AVN integrează afișajul LED, care indică modificările turatiilor în funcție de performanță de condus, oferind detalii despre variațiile temperaturii uleiului de motor.

i20 N este echipat cu un motor GDi de 1,6 litri cu turbocompresor, asociat unei transmisii manuale în șase trepte (6 MT). Motorul dezvoltă 204 CP și cuplu maxim de 275 Nm. Având o greutate de doar 1.190 kg, la fel că versiunea i20 WRC, raportul putere – greutate este unul dintre cele mai performanțe din această clasa. i20 N atinge viteză maximă de 230 km/ h și ajunge de la 0 la 100 km/ h în doar 6,7 secunde.

Motorul are 204 CP și face 0-100 km / h în 6,7 secunde

Transmisia manuală cu șase trepte (6 MT) a fost concepută special pentru versiunea i20 N, pentru a rezistă la cuplu și la turații mai mari, dar și pentru a funcționa optim cu sistemul „Launch Control”. i20 N poate fi echipat și cu diferențialul „N Corner Carving”, un diferențial cu alunecare limitată (m LSD), care controlează puterea transmisă roților din față, pentru tracțiune optimă și pentru aderența îmbunătățită în viraje.

Sistemul „N Grin Control” dispune de cinci moduri de condus: Normal, Eco, Sport, N și N Custom. Aceste moduri de condus ajustează parametrii motorului, sistemul de control electronic al stabilității (ESC), sunetul de evacuare și direcția, pentru a le optimiza în funcție de condițiile de deplasare. În modul N Custom conducătorii auto pot selecta setările Eco, Normal, Sport și Sport+, pentru fiecare componentă, în funcție de preferințe și de condițiile de deplasare. Pentru o experiență plăcută de condus, sistemul de control electronic al stabilității (ESC) poate fi acționat în trei etape: Pornit, Sport și Dezactivat.

Intră în Galeria Foto

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide