Hyundai a prezentat noua gama i30

Autor: ProMotor 25 mart. 2024 Știri auto

Hyundai a prezentat noua gama i30, care se remarcă prin designul actualizat și echipamentele avansate pentru siguranță/ conectivitate. Disponibil în variante de caroserie hatchback, fastback si break, alături de nivelul de echipare N Line, i30 a fost dezvoltat pentru a răspunde nevoilor diferite ale clienților.

Exteriorul este ușor de recunoscut, datorita designului distinctiv și elegant. Modelul grilei, ornamentele barei de protecție și ale proiectoarelor de ceață, precum și jantele din aliaj de 16 inchi au fost reproiectate. În partea din spate (versiunile hatchback si wagon), inserția cromata a barei de protecție are un aspect mai angular. Farurile și luminile din spate cu LED sunt disponibile acumîn echiparea standard.

Noul i30 va fi disponibil în 12 culori exterioare, dintre care șapte noi: Abyss Black Pearl, Ecotronic Grey Pearl, Ultimate Red Metallic, Jupiter Orange Metallic, Meta Blue Pearl, Cypress Green Pearl si Sailing Blue Pearl, alaturi de: Atlas White, Serenity White Pearl, Shimmering Silver Metallic, Shadow Grey si Engine Red.

La interior, pentru planșa de bord și pentru consola centrală au fost utilizate culori speciale, care contribuie la sporirea atractivității habitaclului. Clienții pot alege între patru variante de tapițerie (interior negru – stofă, stofă & piele, piele integral, piele întoarsă & piele), dar și intre trei noi modele pentru scaune.  În cazul tapițeriei din stofă/ stofă & piele, spătarul scaunului prezintă acum un model cu linii orizontale.

În comparație cu varianta standard, versiunea i30 N Line beneficiază de elemente estetice mai sportive, evidențiate la nivelul grilei. Totodată, tapițeria din piele & piele întoarsă se remarca prin cele trei linii orizontale roșii. În partea laterală, modelul prezintă inserții metalice de culoare închisă. Clienții pot opta pentru jantele actualizate de 17 si 18 inchi.

Gama Hyundai i30 vine cu noi caracteristici de siguranță și conectivitate

Printre noile caracteristici de care dispune acum i30 se numără: ecran LCD color de 4,2 inchi (disponibil în echiparea standard), trei porturi de încărcare USB tip C în față/ spate, actualizări over-the-air (OTA) pentru hărți și instrumentar digital de 10,25 inchi.

Noul autovehicul include în echiparea standard mai multe funcții de siguranță Hyundai Smart Sense, printre care: Forward Collision-Avoidance Assist (FCA); Lane Following Assist (LFA); Rear Occupant Alert (ROA); Intelligent Speed Limit Assist (ISLA). Optional, FCA este disponibil cu funcție de evitare a coliziunilor în intersecții.

De asemenea, sistemul Highway Driving Assist (HDA) 1.5 (disponibil opțional) menține distanța până la vehiculul din față, reglează automat viteza vehiculului în funcție de limita și de viraje, păstrând vehiculul pe banda curenta de deplasare.

Noul i30 a fost proiectat pentru a răspunde nevoilor diferite ale clienților. Pentru confort sporit, interiorul și portbagajul sunt echipate cu lumini LED. În plus, sistemul Parking Distance Warning (PDW), disponibil în echiparea standard, avertizează conducătorul auto daca este detectat un obstacol, atunci când autovehiculul se deplasează față/ spate cu viteza redusă.

Pentru un consum redus de carburant, clienții pot opta pentru versiunile cu sistem mild hybrid de 48V.

Producția noului i30 va începe în luna aprilie a anului 2024, la fabrica Hyundai din Nošovice, Republica Ceha.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai



Comentarii
Inchide