Hyundai a primit în doar 24 de ore peste 37.000 de comenzi pentru noul model electric Ioniq 6

Autor: Mihai Morcovescu 29 aug. 2022 Știri auto

Noul model electric Hyundai Ioniq 6 se anunță încă de pe acum un „best-seller” pe toate piețele unde acesta va fi comercializat. Producătorul asiatic a anunțat că, în numai 24 de ore, s-au primit doar în Coreea de Sud peste 37.000 de pre-comenzi pentru vehiculul cu emisii zero.

Totalul reprezintă un record absolut pentru producătorul de automobile coreean. Compania spune că popularitatea de care se bucură Ioniq 6 arată consumatorilor coreeni că noul automobil va deveni un model foarte important pe piața vehiculelor electrice.

Noul Ioniq 6 a doborât toate recordurile de vânzări Hyundai

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Noul Hyundai Ioniq 6 a fost prefigurat de conceptul Prophecy din 2020. Versiunea de serie a fost dezvăluită la sfârșitul lui iunie. Lansarea modelului şi startul producţiei au fost amânate cu aproximativ trei luni din cauză că au fost modificate unele detalii de exterior şi de interior la cererea expresă a CEO-ului Chung Eui-sun.

Bateria standard are o capacitate de 53 kWh, în timp ce vârful de gamă folosește o baterie de 77,4 kWh, întocmai ca Ioniq 5. Însă, autonomia maximă va depăși 610 kilometri în ciclu WLTP.

Noul Ioniq 6 va fi disponibil în versiuni cu unul și cu două motoare electrice. Aceasta din urmă va oferi în jur de 300 CP și tracțiune integrală. Arhitectura E-GMP EV are o infrastructură de încărcare la 800 de volți.

Pre-comenzile au fost deja deschise pe piața din Coreea de Sud, iar cifrele au depășit toate așteptările oficialilor Hyundai. Coreenii au primit în primele 24 de ore 37.446 de comenzi pentru modelul electric, ceea ce reprezintă un nou record pentru companie.

Comparativ, în februarie 2021, Ioniq 5 a înregistrat 23.760 de pre-comenzi în primele 24 de ore de la deschiderea listelor. La rândul său, Kia EV6 a primit puțin peste 21.000 de pre-comenzi.

Este de așteptat ca, odată ce compania va deschide listele de comenzi în Europa și SUA, cifrele de vânzări să înregistreze noi recorduri. Clienții vor trebui să se miște foarte repede dacă doresc să primească mașina până la sfârșitul anului 2023.

Prețurile la noul Hyundai Ioniq 6 în Coreea de Sud pornesc de la echivalentul a circa 39.000 de euro. Primele livrări sunt programate în cursul lunii septembrie. Pe piețele internaționale acest lucru se va întâmpla în 2023. Producția va demara cel mai probabil în ianuarie anul viitor.

Sursa: InsideEVs

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide