Hyundai Ioniq 5 N NPX1 debutează la Salonul Auto de la Tokyo. Producătorul anunță noua gamă N Performance

Autor: Ionuț Vîlciu 12 ian. 2024 Știri auto

Hyundai aduce la Salonul Auto de la Tokyo conceptul Ioniq 5 N NPX1, mașină ce ne prezintă noua gamă de elemente N Performance, pe care Hyundai o va lansa anul acesta.

După o scurtă campanie de teasere, Hyundai Ioniq 5 N NPX1 a debutat oficial la Salonul Auto de la Tokyo, în Japonia. Conceptul este echipat cu o gamă de elemente N Performance ce vor fi disponibile începând cu acest an.

Producătorul auto coreean oferă deja câteva elemente de performanță pentru modele precum Elantra N, i30 N sau i20 N, dar cele care vor fi disponibile pentru Ioniq 5 N sunt și mai agresive, oferind un aspect mult mai fioros. Partea frontală a prototipului NPX1 arată mult mai agresivă decât cea a modelului de serie datorită unei bare de protecție revizuite, a noilor prize de aer și a unui splitter mare cu un accent albastru.

Hyundai va oferi o nouă gamă de elemente de performanță

Hyundai a adus și elemente aerodinamice montate pe extremitățile barei frontale, acestea fiind conectate cu aripile frontale. Pe lateral observăm capace ale oglinzilor din fibră de carbon și un set de praguri agresive, care funcționează împreună cu splitter-ul frontal. De asemenea, mașina folosește un set de jante N Performance din fibră de carbon, fiind îmbrăcate în anvelope Pirelli P Zero.

Partea din spate completează aspectul total al mașinii cu o nouă bară de protecție ce integrează un difuzor foarte agresiv, realizat din fibră de carbon. Pe hayon a fost montat un spoiler generos, tot din fibră de carbon, iar mașina a fost coborâtă, grație unor arcuri mai scurte.

Deocamdată nu avem imagini cu interiorul conceptului, dar Hyundai spune că vom vedea scaune tip scoică și multe elemente din fibră de carbon. Hyundai va dezvolta în continuare piesele prezentate pe NPX1 înainte de a începe vânzările mai târziu în 2024. Pe lângă lansarea unei serii de piese pentru Ioniq 5 N, vor fi oferite diverse componente  N Performance noi pentru alte modele din gama N.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide