Hyundai Ioniq 6 este disponibil și în România. Cât costă cea mai ieftină versiune

Autor: Ionuț Vîlciu 31 mai 2023 Știri auto

Hyundai Ioniq 6 este disponibil acum și în România. Cel mai nou model electric de la Hyundai promite autonomii de peste 600 de kilometri.

La fel ca mulți alți producători auto, Hyundai își îndreaptă atenția către mașinile electrice. Ioniq 5 deja și-a consolidat locul în piață, fiind o mașină premiată și aclamată pentru designul retro-futurist de care dispune. Hyundai își mărește gama de modele cu ajutorul lui Ioniq 6, un model cu un design mai apropiat de cel al unui fastback, fiind și cel mai aerodinamic model din oferta producătorului coreean. Coeficientul de 0,21 este cel mai mic din gama Hyundai și unul dintre cele mai reduse din industrie.

Cel mai nou model electric al său, Ioniq 6, a ajuns și în România, iar prețurile pornesc de la 63.141 de euro cu TVA inclus. Pentru moment, clienții din România au la dispoziție două versiuni pentru Ioniq 6, cu unul sau două motoare electrice.

Versiunea de bază, cea cu un singur motor electric, dezvoltă 229 CP și 350 Nm, având o autonomie declarată de până la 614 kilometri cu o singură încărcare a bateriilor.

Hyundai Ioniq 6 este disponibil și într-o variantă mai puternică

Ioniq 6 poate fi comandat și într-o configurație cu două motoare electrice. Astfel, puterea totală ajungă la 325 CP și 605 Nm, dar există și avantajul tracțiune integrale, deoarece există câte un motor montat pe fiecare punte. Cât despre autonomie, ambele versiuni utilizează aceeași baterie de 77.4 kWh, iar cea cu tracțiune integrală are o autonomie declarată de 519 kilometri. Grație arhitecturii pe 800V, acumulatorul se poate încărca de la 10 la 80% în 18 minute la o stație de încărcare rapidă.

Cea mai accesibilă versiune a lui Hyundai Ioniq 6 pornește în România de la 63.141 de euro. Pentru versiunea cu două motoare electrice, prețurile vor începe de la  68.496 de euro cu TVA inclus.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide