Hyundai prezintă noul i30 N. Modelul continuă povestea de succes a diviziei de performanță Hyundai N

Autor: Marius Vișan 25 sept. 2020 Știri auto

Lansat în anul 2017, primul model al diviziei de performanță Hyundai N a fost vândut pe piață europeană în peste 25.000 de exemplare. Săptămâna aceasta, noul i30 N a primit o actualizare și continuă astfel povestea de succes. Acesta vine cu un design modificat și un tren de rulare actualizat. Ca și până acum, autovehiculul este disponibil în variantele hatchback și fastback.

La exterior modelul atrage atenția prin grilă frontală de mari dimensiuni, dar și jantele au fost personalizate cu sigla N. În plus, designul de tip „fagure” specific grilei – inspirat din domeniul aeronautic – a fost optimizat pentru a asigura o răcire eficientă a motorului. Printre elementele de design actualizate se numără și farurile cu LED (DRL) în formă literei „V”.

Versiunea hatchback dispune de un design revizuit pentru partea din spate. Personalitatea și sportivitatea sunt accentuate de bară de protecție, de lămpile care includ LED-uri cu formă nouă, de dublă evacuare și de spoilerul aerodinamic cu stop în formă triunghiulară.

Noul i30 N este disponibil în șapte culori exterioare: Performance Blue, Polar White, Engine Red, Sunset Red, Shadow Gray, Dark Knight și Phantom Black.

Interiorul lui i30 N integrează instrumentarul de bord cu afișaj LED, care indică modificările turațiilor în funcție de performanță de condus, oferind detalii despre variațiile temperaturii uleiului de motor. Noul model are volan și scaune față încălzite, dar și de pedale cu inserții metalice. Pentru tapițerie, clienții pot alege între material textil sau piele de culoare neagră.

Noul Hyundai i30 N Performance dezvoltă 280 CP

Noul i30 N este echipat cu un motor turbo de 2,0 litri, cuplat la o transmisie manuală cu 6 trepte (6 MT) sau, în premieră, la o transmisie cu 8 trepte și dublu ambreiaj umed (N DCT).

În varianta standard, noul i30 N cu 6 MT dezvoltă o putere maximă de 250 CP și un cuplu maxim de 353 Nm. În cazul echipării Performance (opțional), motorul dezvoltă 280 CP (cu 5 CP mai mult față de modelul i30 N inițial) și este disponibil cu 6 MT sau N DCT. Cuplul maxim al acestei versiuni a crescut cu 39 Nm, ajungând la 392 Nm.

Noul i30 N cu pachet Performance poate accelera de la 0 la 100 km în 5,9 s (cu 0,2 s mai rapid față de modelul anterior). Pentru ambele niveluri de echipare viteză maximă este de 250 km/ h.

Nouă transmisie cu dublu ambreiaj umed a fost proiectată pentru a îmbină confortul unei transmisii automate cu plăcerea utilizării unei transmisii manuale. Conducătorii auto pot selecta modul manual pentru a schimbă vitezele cu ajutorul padelelor de pe volan sau a schimbătorului de viteze.

Noul i30 N include mai multe sisteme de siguranță activă și de asistență

Sistemul de asistență la coliziunile frontale (FCA) dispune acum de funcția pentru detectarea pietonilor (FCA-P). Sistemul de asistență la menținerea benzii de rulare (LFA) corectează automat direcția autovehiculului. Versiunea hatchback a noului i30 N cu N DCT este echipată cu sistemul de monitorizare a unghiului mort (BCA-R), care poate activă frânele pentru a preveni o coliziune în momentul schimbării benzii de deplasare.

Sistemul de asistență pentru evitarea unei coliziuni la deplasarea în marșarier (RCCA), disponibil și pentru versiunea hatchback cu N DCT, avertizează conducătorul auto în cazul în care există un risc de coliziune în timpul deplasării în marșarier și acționează frânele.

Intră în Galeria Foto

Hyundai prezintă noul i30 N
Hyundai prezintă noul i30 N
Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide