Hyundai pune capăt speculațiilor: nu va opri construirea motoarelor termice

Autor: Daniel Samoilă 09 ian. 2022 Știri auto
Hyundai pune capăt speculațiilor: nu va opri construirea motoarelor termice

Constructorul sud-coreean Hyundai a pus capăt speculațiilor și a anunțat că nu va opri construirea motoarelor termice.

Comunicatul celor de la Hyundai vine în contextul în care în presa din Coreea de Sud au apărut informații potrivit cărora marca sud-coreeană și-ar fi închis departamentul de dezvoltare a motoarelor cu combustie internă.

Concret, două publicații din Coreea de Sud au aruncat în presă un zvon potrivit căruia Hyundai și-ar fi închis departamentul de dezvoltare a motoarelor termice din cadrul Institutului de Cercetare Namyang.

Un reprezentant al Hyundai a infirmat zvonurile

Un reprezentant al Hyundai a infirmat zvonurile.  „Hyundai Motor Group poate confirma, în urma zvonurilor apărute recent în presă, că nu oprește dezvoltarea motoarelor termice. Grupul este dedicat în a oferi un portofoliu puternic de motorizări clienților din întreaga lume, care include atât motoare termice cu un grad mare de eficiență cât și unități electrice cu zero emisii”, a spus Michael Stewart, Senior Group Manager în cadrul Hyundai Motor America, potrivit Motor1.com.

Hyundai își propune ca până în 2035 să producă doar mașini electrice în Europa. Treptat, această măsură se va aplica și pe alte continente din lume.

Totodată, Hyundai a mai infirmat și zvonurile privind oprirea dezvoltării motoarelor alimentate cu hidrogen.

Hyundai, record de premii pe piața din Europa în 2021

Hyundai a sărbătorit un an 2021 plin de succese pe Bătrânul Continent, unde a obținut un număr record de 110 premii. Este cel mai mare număr de premii câștigate vreodată de compania asiatică într-un singur an.

Printre acestea se numără 10 premii de „Mașina anului” pentru modelele sale comercializate în Europa. De asemenea, brandul asiatic a fost desemnat și „Producătorul anului” la gala premiilor anuale Top Gear 2021.

Anul 2021 a adus trei noi modele în gama coreenilor. Este vorba despre Ioniq 5 – un SUV de dimensiuni medii complet electric, Bayon – un crossover complet nou destinat exclusiv pieței europene și Kona N – primul SUV de înaltă performanță al companiei.

Hyundai Ioniq 5 a fost cel mai premiat automobil cu cele 25 de distincții primite în toată Europa. Șase dintre acestea au fost pentru „Mașina anului”. Totodată, modelul cu zero emisii este și în finala „Mașina anului în Europa 2o22”, care își va anunța câștigătorul în luna februarie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Promotor



Comentarii
Inchide