Record de premii pentru Hyundai pe piața din Europa

Autor: Mihai Morcovescu 23 dec. 2021 Știri auto

Hyundai Motor sărbătorește încă un an de succes pe piața din Europa, brandul coreean obținând nu număr-record de 110 premii în 2021. Este cel mai mare număr de premii câștigate vreodată de compania asiatică într-un singur an.

Printre acestea se numără 10 premii de „Mașina anului” pentru modelele sale comercializate în Europa. De asemenea, brandul asiatic a fost desemnat și „Producătorul anului” la gala premiilor anuale Top Gear 2021.

Ioniq 5, cel mai premiat model Hyundai

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Anul 2021 a adus trei noi modele în gama coreenilor. Este vorba despre Ioniq 5 – un CUV de dimensiuni medii complet electric, Bayon – un crossover complet nou destinat exclusiv pieței europene și Kona N – primul SUV de înaltă performanță al companiei.

În plus, gama Tucson a fost extinsă cu un grup motopropulsor plug-in hybrid și cu o versiune de performanță Tucson N Line.

Hyundai Ioniq 5 a fost cel mai premiat automobil cu cele 25 de distincții primite în toată Europa. Șase dintre acestea au fost pentru „Mașina anului”. Totodată, modelul cu zero emisii este și în finala „Mașina anului în Europa 2o22”, care își va anunța câștigătorul în luna februarie.

Constructorul coreea a obținut cele mai mari premii la recentele Premii Top Gear. Modelul i20 N a fost desemnat „Mașina anului”,  iar Hyundai Motor a primit distincția „Producătorul anului” din partea revistei britanice.

Coreenii nu s-au oprit aici. În 2021, Hyundai a primit nu mai puțin de 38 de premii pentru design în Europa. Ioniq 5 a fost din nou câștigător și la această categorie, fiind desemnat mașina cu cel mai bun design în cadrul galei premiilor Auto Express 2021.

În cele din urmă, Hyundai a fost recompensată și pentru contribuția sa la sustenabilitate. Hyundai a dezvoltat un ecosistem de hidrogen în Elveția prin Hyundai Hydrogen Mobility (HHM), un joint-venture cu H2 Energy.

Pentru asta, coreenii au primit din partea Oficiului Federal Elvețian pentru Energie premiul Watt d’Or pentru „Mobilitate eficientă din punct de vedere energetic”.

Sursa: Hyundai Motor

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide