Hyundai Santa Cruz: Pick-up-ul la care visează europenii s-a lansat în SUA

Autor: George Cristea 16 apr. 2021 Știri auto

Hyundai Santa Cruz, pick-up-ul la care visează europenii, a fost lansat în Statele Unite. Complet diferit de ce așteaptă americanii, Hyundai Santa Cruz este un fel de El Camino realizat pe baza lui Tucson.

Intră în Galeria FOTO

Piața americană este înnebunită după pick-up-uri, după cum o dovedesc cifrele de vânzări. Totuși, americanii înțeleg cu totul altceva prin pick-up-uri decât clienții europeni, modelele comercializate în SUA fiind adevărați monștri pe roți. Hyundai și-a propus să îi educe pe americani cu un pick-up mai puțin pretabil la munci grele, realizat pe o caroserie monococă și nu pe un șasiu de tip scară, așa cum se obișnuiește.

Idee nu este totuși nouă, chiar pe continentul american existând mai multe modele care adoptă aceasta arhitectură. Hyundai indică un astfel de model în comunicatul de lansare – Honda Ridgeline este un rival natural, chiar dacă nu are nimic care să amenințe atractivitatea lui Hyundai Santa Cruz. Hyundai Santa Cruz a fost arătat în 2015 sub forma unui concept, mult mai apropiat de spiritul lui Chevrolet El Camino, dar între timp Hyundai s-a decis spre un model de serie cu patru portiere, mai practic.

Coreenii au reușit un pick-up elegant, care seamănă suficient de mult cu noul Tucson pentru a nu plăcea. Ca și acesta are o caroserie monococă, dar nu trebuie confundat: Santa Cruz are o lungime de 4,97 metri, fiind mult mai impozant. Cel puțin după standardele europene, pentru că între rivalii de pe piața americană, pick-up-ul Hyundai este un purice. Iar ca utilitate, cu bena sa de numai 1,25 metri lungime, nici nu contează: Santa Cruz este clar un model de lifestyle, manevrabil în oraș.

Hyundai Santa Cruz nu este prevăzut pentru Europa

Două motorizări sunt disponibile pe piața americană, ambele având la bază un agregat de 2,5 litri. În versiunea aspirată acest dezvoltă 190 CP, fiind cuplat la o cutie automată cu opt rapoarte. În versiunea turbo, șoferul poate conta pe 275 CP, transmiși la roți prin intermediul unei cutii cu dublu ambreiaj, de asemenea, cu opt rapoarte. Ambele versiuni dispun de tracțiune integrală în standard, fiind vorba de un sistem electronic preluat de la Tucson.

Interiorul lui Santa Cruz este, practic, cel al lui Tucson, cu panou de instrumente virtual, ecran  central de 10,25 inchi și guri de ventilație integrate discret în planșa de bord. Integrarea cu telefonul mobil este totală, cu încărcare wireless și suport pentru Android Auto și Apple CarPlay în conexiune wireless. Telefonul mobil (exclusiv Android deocamdată) poate fi folosit, de asemenea, pentru a deschide și porni mașina, prin intermediul aplicației dedicate și conexiunii NFC.

Noul model va fi disponibil pe piață din iunie 2021, urmând să fie produs la uzina Hyundai din Montgomery, Alabama (SUA). Este aceeași linie de producție care asamblează și modelul Tucson. Hyundai nu a prezentat prețurile noului model.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide