Hyundai și Kia, date în judecată de orașul New York pentru că au vândut mașini care sunt prea ușor de furat

Autor: Adrian Somai 07 iun. 2023 Știri auto

Administrația orașului New York anunță că a acționat în judecată companiile Hyundai și Kia, acuzând constructorii auto sud-coreeni de neglijență și de crearea unui pericol public prin vânzarea de vehicule care sunt prea ușor de furat. Potrivit Reuters, cel mai populat oraș din Statele Unite s-a alăturat altor câteva orașe mari care au dat în judecată Hyundai și Kia din cauza furturilor, printre care Baltimore, Cleveland, Milwaukee, San Diego și Seattle.

Într-o plângere depusă la tribunalul federal din Manhattan, administrația New York a reproșat constructorilor auto asiatici că, din 2011 până în 2022, nu au instalat dispozitive antifurt, numite imobilizatoare, pe majoritatea mașinilor din ofertele lor, ceea ce îi face „aproape unici” în rândul producătorilor de automobile.

Reprezentanții administrației New York au declarat că acest lucru a „deschis porțile pentru furtul de vehicule, pentru crimele de amploare, pentru condusul nesăbuit și pentru prejudicii publice”, toate acestea fiind exacerbate de videoclipurile TikTok care arată cum se fură mașini care nu au aprindere cu buton și dispozitive de imobilizare.

Numărul furturilor raportate pentru modelele Hyundai și Kia a explodat

Potrivit cifrelor publicate de administrația locală a celui mai populat oraș de peste Ocean, numărul de mașini Hyundai și Kia furate pe parcursul anului trecut s-a dublat. Mai mult, în primele patru luni ale anului curent au fost raportate 99 de furturi ale acestor modele, în comparație cu doar 148 în aceeași perioadă a anului precedent. În schimb, municipalitatea a precizat că furturile de vehicule BMW, Ford, Honda, Mercedes, Nissan și Toyota au scăzut în acest an.

Hyundai a declarat într-o declarație că a făcut că dispozitivele de imobilizare să fie standard pe toate vehiculele în noiembrie 2021 și a luat măsuri, inclusiv o actualizare a software-ului, pentru a reduce amenințarea furturilor.

În același timp, oficialii Kia au transmis cu această ocazie că lucrează cu forțele de ordine din New York pentru a combate furturile de mașini. De asemenea, a calificat procesul intentat de orașul New York ca fiind „lipsit de temei”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide