Hyundai construiește o uzină în Arabia Saudită. Vor fi asamblate aici vehicule cu combustie și electrice

Autor: Marius Vișan 24 oct. 2023 Știri auto

Hyundai și Fondul de Investiții Publice (PIF), fondul suveran de investiții al Arabiei Saudite, au dezvăluit proiectul lor comun de a construi o unitate de producție auto în această țară. Parteneriatul strategic marchează crearea unei alte companii auto care începe producția de vehicule în regat, după Lucid Motors, informează motor1.com.

PIF va prelua o participație dominantă de 70 la sută în noua întreprindere, iar Hyundai va păstra restul de 30 la sută. Producătorul auto sud-coreean își va asuma rolul de partener tehnologic strategic, oferind sprijin tehnic și comercial pentru a facilita înființarea uzinei. Se anticipează că investiția va depăși 500 de milioane de dolari.

În centrul acestei colaborări se află obiectivul ambițios de a produce 50.000 de vehicule anual, cuprinzând atât motoare cu combustie internă, cât și vehicule electrice. Construcția uzinei este programată pentru anul 2024, iar producția va începe în 2026.

„Suntem entuziasmați de potențialul acestei întreprinderi de a genera progrese semnificative în producția de vehicule, promovând un viitor auto durabil și ecologic în regiune. Eforturile noastre comune vor crea oportunități pentru inovare și progres în domeniul mediului”, afirmă un oficial Hyundai într-un comunicat.

Hyundai a făcut deja investiții substanțiale în SUA

În luna august a acestui an, Hyundai a făcut o investiție substanțială de 290 de milioane de dolari la uzina sa Hyundai Motor Manufacturing Alabama pentru a consolida producția și pentru a-și îmbunătăți poziția pe piața SUV-urilor. Din totalul investiției, o sumă impresionantă de 190 de milioane de dolari a fost alocată pentru modernizarea echipamentelor, în principal pentru a facilita producția noului Santa Fe.

În octombrie 2022, Hyundai a inițiat construcția noii uzine din Georgia (SUA). Această investiție de 5,54 miliarde de dolari a companiei și a furnizorilor săi afiliați cuprinde două secțiuni: o fabrică dedicată vehiculelor complet electrice și o fabrică de baterii.

În ceea ce privește industria auto din Arabia Saudită, potrivit unui articol din Arab News, regatul operează în prezent 160 de fabrici de vehicule. Din acest număr, 33 sunt dedicate producției de piese, accesorii și motoare, în timp ce 21 sunt axate pe fabricarea de vehicule și componente structurale. Alte 106 unități sunt orientate spre producția de remorci, semiremorci și camioane.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide