Hyundai va construi o fabrică de mașini electrice în Coreea de Sud

Autor: Mihai Morcovescu 12 iul. 2022 Știri auto
Hyundai va construi o fabrică de mașini electrice în Coreea de Sud

Reprezentanții Hyundai au anunțat că vor construi o fabrică dedicată exclusiv mașinilor electrice în Coreea de Sud. Este prima uzină de automobile pe care marca asiatică o va construi în această țară după aproape 30 de ani de la precedenta investiție de acest fel.

Producția este planificată să demareze cel mai târziu în anul 2025, după cum a precizat sindicatul companiei într-un comunicat, citat de Reuters. Hyundai nu a oferit detalii suplimentare referitoare la acest subiect.

Hyundai investește 5,5 miliarde de dolari într-o uzină în SUA

Producătorul sud-coreean își va extinde gama de modele electrice cu noul model Ioniq 6. Acesta va fi dezvăluit în premieră mondială pe 14 iulie și va ajunge pe piața din Europa în a doua jumătate a anului viitor. Gama electrică Hyundai va fi completată un an mai târziu de SUV-ul Ioniq 7.

„Vânzările de mașini cu motor cu ardere internă vor fi interzise pe anumite piețe. În aceste condiții, noua fabrică de vehicule electrice este vitală pentru viitorul Hyundai Motor”, a declarat Chang Moon-su, analist la Hyundai Motor Securities, o subsidiară a producătorului auto asiatic.

Hyundai Motor este cel mai mare producător auto din Coreea de Sud. Compania a deschis ultima dată o fabrică de automobile în această țară în 1996. În urmă cu două luni, oficialii companiei cu sediul în Seul anunțaseră că vor investi 5,5 miliarde de dolari în construirea unei noi unități de producție în SUA. Aceasta va fi ridicată în apropiere de orașul Savannah (Georgia).

Aici vor fi produse șase vehicule electrice până în 2028. Între acestea se numără viitorul SUV Ioniq 7 şi un pick-up KIA. Viitorul automobil al partenerilor din grup ar trebui să își facă debutul comercial cel mai probabil în prima jumătate a anului 2026. Toate cele șase mașini vor fi destinate clienților din America de Nord. De asemenea, la Savannah vor fi produse și baterii pentru viitoarele vehicule produse de Hyundai.

Sursa: Autonews

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide