Hyundai va lansa în Europa electrica de 20.000 de euro. Dacia Spring ar putea avea un nou rival

Autor: Ionuț Vîlciu 05 feb. 2024 Știri auto

Hyundai pare că vrea să lanseze o mașină electrică accesibilă pe piața din Europa. Noul model electric ar putea fi vândut cu 20.000 de euro.

Hyundai s-ar putea alătura valului de mașini electrice ieftine cu un nou model, care ar putea costa circa 20.000 de euro pe piața auto din Europa. Modelul este bazat pe arhitectura utilizată și de modelul i10 și ar putea ajunge la clienți în ultimele luni din 2024, relatează HotNews.ro.

Dacia Spring pare că va avea concurență acerbă în 2024, acum că Citroen a anunțat noul e-C3, Fiat pregătește noua generație Panda, iar ultimele informații vorbesc despre un posibil model electric accesibil de la Hyundai. Modelul electric pe care Hyundai îl va aduce în Europa va fi bazat pe Casper, o mașină de dimensiuni mici, de sub 3,6 metri, pe care compania o vinde în Coreea de Sud cu motor pe benzină, de 1.0 litri.

Dacia Spring ar putea avea un nou rival, de această dată de la Hyundai

Potrivit informațiilor apărute în presă, versiunea pentru Europa va fi cu 20-25 cm mai lungă decât Casper-ul vândut în Coreea de Sud și va avea o variantă cu preț de pornire de 20.000 de euro. Autonomia versiunii de bază va fi de peste 200 de kilometri. Din nou, acest lucru îl va face un rival pentru Dacia Spring și Citroen e-C3.

De asemenea, se pare că producția noului model electric ar trebuie să pornească în luna iulie a acestui an. Viitoarea mașină de buget a celor de Hyundai ar putea fi prezentată publicului european în cel de-al treilea trimestru al acestui an și va ajunge la clienți la finalul lui 2024. Mașina va fi produsă în Coreea de Sud, la fabrica din Gwangju, și exportată apoi în Europa.

Cea mai accesibilă mașină electrică de la Hyundai, disponibilă în Europa, este SUV-ul Kona, care costă 36.000 de euro în versiunea electrică. Compania vrea să atace și segmente mai mici unde poate vinde în volume mai mari, iar directori ai companiei au declarat de mai multe ori că vor să aducă în Europa mașini electrice la prețuri accesibile.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide