Hyundai va vinde din acest an doar mașini electrice în Norvegia

Autor: Adrian Somai 02 ian. 2023 Știri auto

Hyundai devine un brand complet electric pe piața auto din Norvegia începând cu acest an, de la 1 ianuarie constructorul asiatic anunțând că va comercializa exclusiv modele cu zero emisii.

Țările nordice au îmbrățișat deja electrizarea la scară largă, unele dintre cele mai bune cifre de vânzări din segment fiind înregistrate în nordul continentului european. Printre acestea se remarcă și Norvegia, o țară în care vânzările mașinilor electrice au explodat în ultimii ani. În plus, Hyundai s-a dovedit a fi una dintre mărcile preferate ale șoferilor norvegieni, notează Carscoops.

Potrivit rapoartelor de vânzări, Hyundai a livrat 25.000 de mașini în Norvegia în perioada 2020 – 2022, 92% dintre acestea fiind cu propulsie electrică. Cele mai populare modele din gama constructorului asiatic în Norvegia au fost Ioniq și Kona Electric. În aceste condiții, decizia celor de la Hyundai de a vinde numai modele electrice în Norvegia nu mai poate surprinde pe nimeni.

Ce modele Hyundai vor mai fi disponibile în Norvegia

Decizia constructorului asiatic de a comercializa numai modele cu propulsie electrică în Norvegia a intrat în vigoare începând chiar din prima zi a noului an. În aceste condiții, modelele plug-in hybrid Tucson și Santa Fe au fost eliminate din portofoliul destinat pieței auto din Norvegia. Rămâne de văzut care va fi hotărârea celor de la Hyundai în ceea ce privește modelul Nexo, alimentat cu hidrogen.

În gama electrică a celor de la Hyundai a apărut recent Ioniq 6, un model care se anunță a fi de succes, ținând cont de numărul mare de pre-comenzi care au fost înregistrate pe piețele europene.  Spre exemplu, ediția specială Ioniq 6 First Edition a fost anunțată cu 2.500 de exemplare, toate fiind comandate în mai puțin de 24 de ore. În plus, în portofoliu își vor găsi un loc în perioada următoare și alte modele, precum noua generație a lui Kona Electric sau viitorul SUV Ioniq 7.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide