Hyundai va vinde uzina din Rusia cu doar 70 de euro

Autor: Ionuț Vîlciu 20 dec. 2023 Știri auto
Hyundai va vinde uzina din Rusia cu doar 70 de euro

Hyundai urmează să vândă uzina sa din Rusia. Compania va pierde circa 200 de milioane de euro în urma acestei vânzări.

Hyundai a anunțat oficial că intenționează să își vândă fabrica din Rusia, situată aproape de Sankt Petersburg. Se pare că uzina va fi vândută pentru suma de doar 70 de euro către o companie locală. Producătorul din Coreea de Sud intenționează să-și vândă fabrica din Rusia pentru 7.000 de ruble, a declarat marți un oficial al companiei, devenind cel mai recent producător auto care își vinde activele rusești de la izbucnirea războiului din Ucraina, potrivit Reuters.

Exodul companiilor continuă pe piața din Rusia. Hyundai a anunțat că va ar înregistra o pierdere de 287 de miliarde de woni (aproximativ 201 de milioane de euro) la vânzarea fabricii, în care operațiunile au fost suspendate din martie 2022, la scurt timp de la declanșarea războiului din Ucraina.

Hyundai va vinde fabrica din Rusia către o companie locală

Uzina de lângă Sankt Petersburg va fi vândută către compania locală Art-Finance, însă Hyundai va păstra dreptul de a o răscumpăra după încheierea războiului. Uzina Hyundai din Rusia și-a suspendat operațiunile în martie 2022. Un oficial al companiei a declarat că Hyundai va primi 10.000 de ruble în total pentru vânzarea tuturor activelor sale rusești, ce se traduce în aproximativ 101 euro.

Hyundai și compania sa soră, Kia, au fost printre primele trei mărci de vânzări din Rusia înainte de război. De atunci, producătorii globali s-au retras, iar mărcile chineze încep să le ia locul producătorilor vestici. Hyundai ia exemplul altor mari producători de automobile care și-au vândut activele în Rusia pentru o taxă nominală și au inclus opțiuni de răscumpărare care le-ar putea permite într-o zi să revină.

Exact același lucru s-a întâmplat și cu Renault. În același timp, francezii au cedat și 67,69% din capitalul AvtoVAZ către Institutul de Cercetare și Dezvoltare a Automobilelor şi Motoarelor din Rusia (NAMI).

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide