Iată cum va arăta viitorul Grand Tourer electric Polestar 5!

Autor: Mihai Morcovescu 06 iun. 2022 Știri auto

Producătorul suedez de vehicule electrice Polestar își va extinde în următorii ani gama de modele, iar unul dintre acestea va fi Polestar 5. Potrivit primelor informații, viitorul Grand Tourer cu emisii zero își va face debutul în cursul anului 2024.

Noul Polestar 5 va fi lansat în 2024

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

La începutul anului 2020, Polestar prezenta conceptul Precept, un Grand Tourer electric cu patru uși. Acesta era dotat cu camere video, sistem de infotainment cu ecran de 15 inch și  materiale ecologice în habitaclu.

Acum, la mai bine de doi ani distanță, au apărut primele imagini cu versiunea de serie a acelui prototip. Oficiul pentru Proprietate Intelectuală al Uniunii Europene a publicat un set de fotografii, care ne dezvăluie designul viitorului model. După cum se poate observa, din punct de vedere estetic, acesta va fi identic cu Precept Concept.

Vor exista și câteva deosebiri, însă acestea vor fi minore. Spre exemplu, varianta de producție pare a avea o suspensie mai înaltă. O altă diferență subtilă se regăsește la spate, acolo unde difuzorul este ușor modificat comparativ cu cel de pe concept.

De asemenea, viitorul model de serie va primi și o a treia lumină de frână, montată sub lunetă, iar hayon-ul va fi și el la ușor diferit. Din punct de vedere tehnic, deocamdată nu există nici un fel de informații.

Brandul scandinav Polestar deținut de chinezii de la Geely și de Volvo vor lansa modelul Polestar 5 în 2024. Acesta va fi rival pentru Tesla Model S, Audi E-Tron GT și Porsche Taycan.

Până atunci, brandul deținut de chinezii de la Geely și de Volvo urmează să lanseze în luna octombrie noul Polestar 3, în timp ce Polestar 4 va debuta în cursul anului viitor.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Polestar


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide