Polestar a anunțat data lansării viitorului SUV electric Polestar 3

Autor: Mihai Morcovescu acum o lună Știri auto
Polestar a anunțat data lansării viitorului SUV electric Polestar 3

Producătorul suedez de automobile electrice Polestar a anunțat data lansării viitorului său SUV Polestar 3. Brandul de performanță al celor de la Volvo, care este deținut de chinezii de la Geely, va dezvălui noul model în luna octombrie a anului curent.

Noul Polestar 3 va sosi în luna octombrie

Noul Polestar 3 va fi cel de-al treilea vehicul cu emisii zero din portofoliul companiei scandinave. Acesta a apărut pentru prima dată la finalul anului trecut într-o imagine-teaser. În acea fotografie, viitorul SUV era acoperit cu un camuflaj.

Potrivit informațiilor furnizate de Polestar, noul SUV electric va fi disponibil atât într-o versiune cu un motor electric, cât și cu două. Modelul va fi dezvoltat pe aceeași arhitectură ca viitoarea generație Volvo XC90.

Din punct de vedere estetic Polestar 3 va împrumuta o serie de detalii de la actualul Volvo XC40. De asemenea, al treilea model al suedezilor va dispune de tehnologie avansată de conducere autonomă pe autostradă. Aceasta utilizează un senzor LiDAR cu putere de calcul Luminar și Nvidia.

Modelul va fi dezvăluit în luna octombrie a acestui an și va fi disponibil pentru comenzi încă din momentul lansării. Anunțul a fost făcut de directorul executiv al companiei, Thomas Ingenlath.

„Creșterea noastră de intrare pe piața SUV-urilor de performanță credem că va fi accelerată. Și asta odată cu premiera mondială, în luna octombrie, a mult-așteptatului SUV electric de performanță Polestar 3. Acesta va fi produs în SUA și China”, a declarat oficialul Polestar.

Compania a anunțat că viitorul SUV cu emisii zero va fi construit în SUA și în China. Producția americană va fi asigurată de fabrica Volvo din Charleston (Carolina de Sud), alături de următoarea generație XC90.

Sursa: Carscoops


Sursa foto: Polestar


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide