Imagini cu noul Volkswagen Touareg la cercul arctic – GALERIE FOTO

Autor: Promotor 15 feb. 2023 Știri auto

Anul acesta, Volkswagen va continua povestea de succes a modelului Touareg. Actualizările vor fi atât la nivel tehnic, cât și vizual.

Partea din spate și cea din față a SUV-ului au fost redesenate, șasiul a fost dezvoltat pentru mai mult confort și performanță. Înainte de premiera mondială programată în vara lui 2023, Volkswagen oferă acum câteva informații despre acest model.

Noul Touareg acoperit cu folie camuflaj își parcurge încă ultimii kilometri de testare în zona artică din Suedia. Deși modificările de design sunt încă ascunse sub folia cu tema grafică a unui cod QR, imaginile prototipului oferă câteva detalii noi. În partea din față se pot vedea farurile matrix IQ.LIGHT HD și elementele unei benzi luminoase LED, de asemenea noi, integrate între ele.

Intră în GALERIA FOTO

Farurile matrix IQ.LIGHT HD sunt alcătuite din 38.400 de micro LED-uri

„HD” din denumire înseamnă High Definition, adică o rezoluție foarte înaltă. Ceea ce înseamnă o mare de puncte luminoase extrem de strălucitoare, generate de un total de 38.400 de micro LED-uri. Acestea asigură o luminozitate mai mare pe șosea, fără să orbească traficul din sens opus. 19.200 de micro-LED-uri sunt distribuite pe noile faruri de pe fiecare parte a vehiculului.

Noul Touareg are logo-ul iluminat în partea din spate. Este primul model de la Volkswagen care are un logo iluminat în partea din spate. Din ianuarie 2023, în Europa este permisă și apariția emblemei Volkswagen iluminată în roșu. Anterior, sigla era permisă doar pe piețe precum China sau SUA.

Volkswagen a dezvoltat în continuare șasiul modelului Touareg pentru a primit tracțiune integrală

Printre noutăți, nemții anunță ca a fost montat un senzor de sarcină pe acoperiș, acesta fiind conectat la sistemul electronic al șasiului. Avantajul ar fi o agilitate sporită atunci când acoperișul nu este încărcat. Dacă este instalat un portbagaj deasupra, senzorul recunoaște acest lucru și transmite aceste informații sistemelor de asistență, cum ar fi ESC. Asta sporește stabilitatea la condus.

Suspensia pe arcuri din oțel precum și suspensia pneumatică au primit o nouă configurație pentru confort maxim și performanță optimă.

Touareg primește sistemul „Innovision Cockpit” controlat prin intermediul ecranului tactil central (diagonala de 38,1 cm / 15 inci) dar și volan multifuncțional. Sistemul de infotainment oferă navigație precisă și date cartografice HD de înaltă rezoluție. Controlul vocal a fost și el îmbunătățit. Integrarea aplicațiilor prin intermediul smartphone-ului și „App Connect” (Apple CarPlay, Android Auto) se poate face acum și fără fir.

Nivelul calității a fost îmbunătățit după evaluarea feedback-ului clienților. Cotierele și panourile consolei centrale sunt mai moi ceea ce aduce un plus de confort.

Actualizările noului Touareg îl fac un SUV echilibrat, potrivit pentru călătorii lungi, cât și pentru viața în de zi cu zi în traficul din oraș.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen.com



Comentarii
Inchide