Preț Volkswagen Touareg în România. Este cel mai apreciat SUV german

Autor: Andreea Ditcov 22 dec. 2022 MASINI NOI

Volkswagen Touareg se află pe piața din România din 2002, iar cu timpul a devenit una dintre cele mai populare mașini de la noi, atât pentru dotările pe care le are, cât și pentru rezistența ei în timp. În cei 20 de ani de când este comercializat la noi, Touareg a reușit să își revendice titlul de cel mai apreciat SUV german.

Am intrat în configuratorul celor de la Volkswagen și am ales modelul cu echipări de bază. Touareg coste 61.530 de euro, pentru un motor diesel, de 3.0 litri cu 231 de CP, tracțiune integrală și o cutie de viteze automată în 8 trepte. O astfel de mașină ar consuma, într-un scenariu ideal, 8 litri/100 de km, dar în traficul real consumul poate fi diferit.

Preț Volkswagen Touareg în România: 61.530 de euro (TVA inclus)

În configirația noastră exteriorul l-am lăsat alb și am ales jante din aliaj ușor de 18 inch, acestea fiind singurele care nu adăugau un cost suplimentar, față de cele de 19, 20 sau 21 de inch.

În rândul dotărilor opționale pentru Touareg am ales roata de rezervă de uz temporar și tapițeria Viena standard, ambele având un cost de 0 euro. La dotările de serie avem jante aliaj usor „Concordia”, inserții decorative de aluminiu, iluminare ambientală, praguri cu inserții de metal și un sistem de navigare Discover Pro.

Astfel, cu un design și dotări care nu au costuri suplimentare, prețul cu TVA al mașinii ajunge la 61.530 de euro.

Un portbagaj generos și un rezervor de combustibil pe măsură

Modelul selectat este un diesel cu un consum de 8 litri/100 de km în afara orașului, în mediul urban putând să ajungă și la un consum mediu de 15 litri/100 de km. Viteza maximă pe care o poate atinge este de 203 km/h și ajunge la 100 km/h în 9,6 secunde.

Touareg are o lungime de peste 4 metri și o lățime de aproape 2 metri, ceea ce o face o mașină impunătoare în trafic, însă poate deveni incomodă în cazul unor locuri de parcare neamenajate. Rezervorul unui astfel de model diesel este de 100 litri, ceea ce poate aduce un plin în jurul sumei de peste 700 de lei.

Portbagajul are un volum de 555 de litri, iar cu al doilea rând de scaune pliat se transformă într-un imens spațiu ce măsoară 1570 de litri.

Touareg împlinește în 2022 20 de ani de existență, iar producătorul german din Wolfsburg a marcat momentul cu modelul „Edition 20”, care pornește de la un preț de 79.909 de euro cu TVA. Touaregul aniversar a primit și o culoare specială de ziua lui, vopseaua fiind numită Meloe Blue, dar și jante noi Bogota, negre și lucioase, de 20 de inch.

Cel mai scump Touareg disponibil în România, modelul R-Style, poate avea un preț de peste 95.000 de euro.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide