Imagini video cu accidentul grav petrecut luni pe Calea Giulești

Autor: George Cristea 02 dec. 2020 Știri auto

Au apărut imagini video cu accidentul grav petrecut luni pe Calea Giulești, în care o șoferiță de 20 de ani și-a pierdut viața. Camerele de supraveghere din zonă au surprins momentul în care mașina derapează cu viteză mare pentru a se lovi puternic de un stâlp de electricitate.

Intră în Galeria FOTO

Un accident grav s-a petrecut luni dupăamiaza pe Cale Giulești din București. Potrivit primelor informații, o șoferiță a pierdut controlul mașinii și a lovit un stâlp de iluminat. Primele imagini de la locul accidentului nu lăsau să se vadă gravitatea impactului, cu toate că informația privind decesul șoferiței nu lăsa loc de interpretări.

„Pe Calea Giulești nr 257, sector 6, a avut loc un accident rutier în care conducătorul unui autoturism a pierdut controlul volanului si a intrat într-un stâlp de iluminat. În urma incidentului, conducătorul auto  persoană de sex feminin, a decedat. Cazul a fost preluat de lucrători din cadrul Brigăzii Rutiere pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul” – a transmis Poliție Capitalei.

Primele imagini video cu accidentul petrecut pe Calea Giulești

Camerele de supraveghere din zonă au oferit imagini tulburătoare din momentul producerii accidentului. Într-una dintre filmări se vede cum mașina, un Ford Fiesta, derapează în mare viteză perpendicular pe sensul de mers. O astfel de situație pare să fi fost favorizată de carosabilul umed și de aderența precară a secțiunii de beton de pe șinele de tramvai.

Într-o altă filmare, surprinsă din sensul opus, este surprins momentul impactului cu stâlpul de electricitate. Cu câteva momente înainte de producerea accidentului, un pieton poate fi văzut traversând strada. Câteva momente mai târziu acesta se ferește speriat din calea mașinii care aluneca spre moarte.

Mașina a lovit stâlpul cu partea laterală stângă, într-un accident care amintește de testul cu stâlpul de la EuroNCAP. În acest caz, însă, viteza a fost de câteva ori mai mare decât cea la care sunt testate mașinile (32 km/h). În plus, din fotografii se observă că mașina nu era dotată cu airbaguri cortină, ceea ce face practic imposibilă supraviețuirea șoferului în cazul unui impact lateral.

Câteva momente mai târziu, cei de la ISU București-Ilfov au oferit rezultatul laconic al operațiunii de salvare:

„O șoferiță de 20 de ani a pierdut controlul din cauza vitezei și s-a răsturnat (imaginile infirmă această ipoteză – n.r.). În urma impactului tânăra a fost găsită în stop cardiorespirator de echipajul SABIF. Cadrele medicale au început manevrele de resuscitare, dar după mai bine de o ora s-a declarat decesul”.

Reamintim că studii recente au arătat că probabilitatea de a muri în accidente auto este mai mare în cazul femeilor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ISUBIF



Comentarii
Inchide