În Argeș, candidații așteaptă și trei luni ca să susțină proba practică a examenului auto. Din ce motiv?

Autor: Daniel Samoilă 03 ian. 2022 Știri auto
În Argeș, candidații așteaptă și trei luni ca să susțină proba practică a examenului auto. Din ce motiv?

Sunt probleme serioase la Serviciul de Permise din Argeș. Candidații așteaptă și trei luni ca să susțină proba practică a examenului auto.

Acest lucru se întâmpla din cauza insuficienței personalului. Candidații sunt nemulțumiți pentru că așteaptă cu lunile să participe la proba practică a examenului.

„Situaţia este neplăcută şi lucrurile nu pot rămâne aşa. Este nevoie de personal la SPCRPCIV Argeş. Trei angajaţi sunt în concediu de creştere şi îngrijire copil. Un angajat este în concediu medical, de mai multe luni.

Patru examinatori s-au mutat din unitate în ultimele cinci luni. Sunt drepturile angajaţilor şi ele nu pot fi încălcate”, au explicat reprezentanții Prefecturii Argeș, potrivit Adevărul.ro.

Prefectura din Argeș încearcă să găsească soluții

Prefectura din Argeș încearcă să rezolve această problemă și a organiza concursuri pentru două posturi de agent de poliție, pe linia de examinare, dar și un post pentru linia de înmatriculări.

De asemenea, un examinator din Vâlcea a fost transferat în Argeș, iar o altă echipă de cinci examinatori va veni începând cu luna februarie.

„Sperăm să punem punct acestei situaţii cât mai rapid. Avem în vedere şi alte soluţii pe care le vom anunţa după ce se vor materializa”, spune Radu Perianu, prefectul județului Argeș.

Dacă sunt probleme în ceea ce privește examenul auto, în ceea ce privește înmatriculările și preschimbările de permise lucrurile merg rapid. Solicitanții pot ridica plăcuțele de înmatriculare și documentele în aceeași zi sau a doua zi, în timp ce dovada de înlocuire a permisului se eliberează pe loc.

Ce amendă primești dacă ești prins cu permisul auto expirat?

Conducerea unui autovehicul având permis auto expirat duce la amenzi între 870 și până la 1.160 de lei, dar și puncte penalizare.

Art.101 din Codul Rutier menționează că circulația pe drumurile publice având carnetul auto expirat constituie contravenție. Aceasta se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni pentru următoarele fapte săvârșite de persoane fizice:

”Constituie contravenții și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni următoarele fapte săvârșite de persoane fizice: conducerea unui autovehicul cu permis de conducere a cărui valabilitate a expirat.”

Codul Rutier actual prevede că punctul de amendă are o valoare de 10% din salariul minim brut pe economie. În anul 2021 valoarea punctului de amendă este de 145 de lei pentru sancţiuni rutiere.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: shutterstock



Comentarii
Inchide