În ce țară din UE se va deschide prima fabrică de reciclare a bateriilor auto?

Autor: Marius Vișan 13 apr. 2021 Știri auto
În ce țară din UE se va deschide prima fabrică de reciclare a bateriilor auto?

Compania poloneză Elemental Holding va construi prima fabrică din Uniunea Europeană pentru reciclarea bateriilor auto. Totodată, unitatea va recicla și alte deșeuri care conțin metale. Investiția are la bază un împrumut de până la 25 de milioane euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Uzina construită de compania poloneză de reciclare Elemental Holding va fi prima din UE și una dintre primele din lume. Instalația de reciclare din Polonia va contribui, de asemenea, la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, pe lângă utilizarea eficientă a resurselor naturale rare.

Vehiculele electrice sunt principala soluție pentru reducerea emisiilor de CO2 provenite din transport, precum și a poluării aerului. Cu toate acestea, extinderea lor va produce o altă problemă: bateriile uzate. Reciclarea poate reduce nevoia de extragere a materiilor prime.

Polonia construieşte prima fabrică de reciclare a bateriilor auto din UE

Nu există multe fabrici de reciclare a bateriilor auto în întreaga lume, deoarece numărul de vehicule electrice este scăzut. Mai multe companii și producători de automobile își fac planuri privind reciclarea pentru a economisi costuri. De exemplu, producătorul german de automobile Volkswagen a deschis recent o fabrică pilot în Salzgitter, în timp ce compania canadiană Li-Cycle dezvoltă cea mai mare fabrică de reciclare a bateriilor din America de Nord.

Potrivit Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), fabrica din Polonia va produce metale și alte materiale care pot fi refolosite ca materii prime pentru baterii noi, oferind un serviciu esențial în lanțul valoric al bateriilor litiu-ion.

Cu sediul în orașul Grodzisk Mazowiecki din centrul Poloniei, Elemental Holding va primi un împrumut de 25 de milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru a construi noua uzină care va trata bateriile litiu-ion uzate pentru vehicule electrice și alte deșeuri care conțin metale care sunt vitale pentru domeniul mobilității electrice (eMobility).

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide