În curând, sistemul de navigaţie cu sistem head-up display… low-cost

Autor: Adrian Mihălţianu 10 iul. 2013 Știri auto

Cei de la Garmin au anunţat că vor lansa în producţia de serie, foarte curând, noul sistem portabil head-up display HUD, care e conceput pentru a funcţiona prin intermediul smartphone-urilor.

Principiul este foarte simplu: dispozitivul se montează în partea superioară a bordului, aproape de parbriz, proiectând pe o folie specială, lipită de partea interioară a parbrizului, indicaţiile necesare pentru ghidarea celui de la volan.

Ceea ce reprezintă un mare avantaj, deoarece afişarea acestor informaţii chiar în raza vizuală a celui de la volan duce la reducerea drastică a timpilor de distragere a atenţiei, deci la reducerea riscului de accidente.

Faţă de sistemele head-up display disponibile pe modele premium, care fac parte din sisteme de navigaţie scumpe, dispozitivul celor de la Garmin costă mult mai puţin: doar 130 de dolari (circa 100 de euro). La care se mai adaugă costul aplicaţiei Navigon pentru smartphone, care înseamnă un plus de 30 de dolari (circa 23 de euro).

Cei de la Garmin vor lansa acest produs în SUA chiar în acest an, urmând ca în Europa să fie disponibil mai târziu. Rămâne de văzut dacă vor fi şi producători auto interesaţi să integreze acest sistem în maşinile lor, caz în care acest sistem head-up display ar putea ajunge la un preţ cu adevărat low-cost.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide