În era emisiilor zero, Honda continuă seria Civic Type R cu motor pe combustie: ”Fără Type R, nu există Honda”

Autor: Andreea Ditcov 13 dec. 2022 MASINI NOI

Honda a rezistat tendinței de electrificare a celui mai recent Civic Type R. Hideki Kakinuma, inginer principal pentru proiectul Type R a spus clar că performanța este foarte importantă pentru marca japoneza, afirmând că „fără Type R, nu există Honda”.

Kakinuma a recunoscut că neutralitatea carbonului și reglementările stricte privind emisiile fac „foarte dificil să ne gândim la un astfel de model sportiv în aceste limite”. Tot acesta a continuat spunând că pentru Honda, acele obstacole sunt „noi provocări pentru a le oferi clienților noștri bucuria de a conduce”, confirmând că vor exista noi iterații ale gamei Type R.

Producția mai multor modele emblematice a fost întrerupte în ultimii ani, inclusiv pentru Ford RS, Peugeot GTI și RenaultSport. Honda oferă asigurări că nu asta va fi soarta lui Type R, urmând exemplul VW care va continua cu modelele GTI și R. Cu toate acestea, în timp ce VW R va trece exclusiv la vehicule electrice până în 2030, Honda adoptă o abordare mai deschisă a problemei emisiilor climatice.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Honda


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide