În intervalul 2-4 aprilie polițiștii rutieri au aplicat 4.901 de sancțiuni

Autor: Marius Vișan acum 10 luni Știri auto
În intervalul 2-4 aprilie polițiștii rutieri au aplicat 4.901 de sancțiuni

În urma acțiunilor derulate de polițiști pentru reducerea riscului rutier au fost aplicate 2.953 de sancțiuni. Controalele s-au desfășurat în perioada 2 – 4 aprilie 2022. Sancțiunile au fost date pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 45 de sancțiuni aplicate bicicliștilor, respectiv 34 pietonilor.

De asemenea, au fost aplicate 4 sancțiuni pentru conducere agresivă, 46 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și 47 pentru depășire neregulamentară. Totodată, au fost reținute 532 de permise de conducere și 74 de certificate de înmatriculare.

În total, au fost aplicate 4.901 sancțiuni, în valoare de 2.224.781 de lei

Polițiștii au constatat 40 de infracțiuni, dintre care 39 la regimul rutier și 1 de altă natură.

De la intrarea în vigoare a noilor modificări legislative, respectiv 27 februarie 2022, au fost aplicate 402 sancțiuni pentru conducerea agresivă, fiind suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice în toate cazurile.

Șofer prins de radar cu 250 km/h (A2 București-Constanța)

La data de 3 aprilie 2022, un bărbat a fost depistat în trafic, pe autostrada A2 București-Constanța, conducând un autovehicul, cu 250 km/h. Conducătorului auto i-a fost suspendat dreptul de a conduce, pentru 120 de zile.

La data de 4 aprilie 2022, un bărbat a fost depistat, care conducea un autoturism, în parcarea unui complex comercial, în programul de funcționare cu publicul și care a efectuat manevre intenționate de derapaj controlat al vehiculului, în vederea rotirii acestuia. A fost sancționat cu amendă, în valoare de 2.755 de lei și reținerea permisului de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce, pentru 30 de zile.

La data de 3 aprilie a.c., un bărbat a fost depistat, în comuna Târgșoru Vechi, județul Prahova, în timp ce se deplasa pe drumurile publice, în calitate de biciclist, sub influența băuturilor alcoolice. A fost testat cu aparatul, care a indicat 0.81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost sancționat, cu amendă de 870 de lei.

La data de 4 aprilie 2022, un bărbat a fost depistat în trafic, pe autostrada A1/București-Râmnicu Vâlcea, conducând un autovehicul la o distanță foarte mică față de autovehicul care circula în fața sa.

În cauză, conducătorul auto a fost sancționat și i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 30 de zile.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide