În sfârșit, fără restricții de viteză pe autostrada Lugoj Deva

Autor: George Cristea 31 dec. 2020 Știri auto

La un an de la inaugurare, în sfârșit se poate circula fără restricții de viteză pe autostrada Lugoj Deva. Decizia a fost luată după consultări între reprezentanții Poliției și cei ai companiei de drumuri naționale (CNAIR).

Intră în Galeria FOTO

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat pe pagina sa de Facebook că începând de miercuri seara se poate circula fără restricții de viteză pe autostrada Lugoj-Deva, între nodul Ilia și nodul Holdea. Până miercuri inclusiv, viteza de circulație a fost limitată la 80 km/h, mai mică decât limita normală de pe drumurile naționale și egală cu cea pentru drumurile de interes județean. Fără restricții de viteză nu înseamnă că vom putea circula ca pe Autobahn, cu 300 km/h, ci că limita de viteză normală pentru autostrăzi, de 130 km/h, se va aplica și pe acest sector de autostradă.

„Am o veste bună de la Ministerul Transporturilor. Pe autostrada Lugoj-Deva, lot 3, între nodul Ilia și nodul Holdea se va circula începând din această seară FĂRĂ RESTRICȚIA DE VITEZĂ de 80km/h care a fost impusă timp de mai bine de un an (din 23 decembrie 2019, de la inaugurare) pe acești 21 de km. Specialiștii companiei de drumuri și poliția rutieră au ajuns la concluzia, după monitorizare, că starea autostrăzii permite circulația în siguranță la viteza constructivă. Mă bucur că din această seară vom putea circula pe acest sector de autostradă cu 130km/h”, a scris pe Facebook ministrul transporturilor.

Fără restricții de viteză pe autostrada Lugoj Deva: Cum este posibil?

Nu este clar ce lucrări au fost făcute în ultimul an pentru a permite ridicarea restricțiilor de viteză. Deschiderea circulației s-a făcut în urmă cu un an în condiții mai mult decât dubioase. Existau sectoare de drum unde asfaltul se tasase, iar gardurile de protecție ale autostrăzii nu fuseseră instalate. Din acest motiv, la inaugurare s-a impus o limitare de tonaj de 7,5 tone și de viteză de 80 de km/oră, chiar 60 de km/oră pe unele poduri.

Cu toate acestea, după cum reiese din multe comentarii la postarea ministrului Drulă, nimeni nu a respectat vreodată o limită de viteză pe tronsoanele respective. Nici de 80 km/h și cu atât mai puțin de 60 km/h. Așa că, mai degrabă, anunțul ministrului transporturilor ar trebui să fie că vom putea circula LEGAL cu viteza de 130 km/h. Ilegal, acest lucru era de la sine înțeles și până acum.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide