Încă un teribilist pedepsit: Șoferul „mi se fâlfâie” din Suceava a rămas fără permis

Autor: ProMotor 06 nov. 2019 Știri auto
Încă un teribilist pedepsit: Șoferul „mi se fâlfâie” din Suceava a rămas fără permis

Șoferul care a intrat în depășire pe linia continuă, într-o curbă de pe DN 17, în Suceava, fiind aproape să se ciocnească frontal cu o mașină ce venea din sens opus, a rămas fără permisul de conducere pentru 60 de zile, deși poliția a spus inițial că nu poate face nimic pentru că încălcarea legii trebuia consemnată de „mijloace tehnice omologate”.

Incidentul a fost filmat de alt conducător auto, care i-a atras atenția imediat, prin stație, șoferul vinovat răspunzându-i însă că „i se fâlfâie”: „Dacă îl omoram care e problema, am asigurare”.

Șoferul inconștient s-a prezentat singur la Poliție și și-a recunoscut fapta, asumându-și sancțiunile acordate de polițiști. Acesta este al doilea șofer care este sancționat într-un timp scurt după ce au apărut cu imagini în care efectua o depășire peste linia continuă.

Comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, spune, că bărbatul în vârstă de 33 de ani a fost amendat și i s-a reținut permisul de conducere pentru 60 de zile, scrie Monitorul de Suceava.

Această suspendare provine din două abateri, cea pentru depășirea pe linia continuă care a făcut atât de multă vâlvă și una legată de neprezentarea la termen la poliție, în urma unui eveniment rutier – respectiv tamponare.

Ofițerul a mai precizat că bărbatului i s-a făcut și un instructaj cu privire la regulile de circulație.

Șoferul a fost filmat pe un drum din județul Suceava când încearcă să depășească pe linie continuă un camion, într-o curbă strânsă. De pe sensul opus venea o altă mașină, impactul fiind evitat doar pentru că șoferul acesteia încetinește și trage pe dreapta cât de mult îi permite strada.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuț Epureanu, a spus inițial că nu se poate interveni în acest caz. „Conform legislației rutiere, contravenție la regimul rutier se constată doar în mod direct de către politistul rutier sau cu aviz de politie rutieră, iar mijloacele de probă sunt preluate doar prin mijloace tehnice omologate. Asfel că în acest caz, abaterea rutieră săvârșită poate rămâne nepedepistă”.

Șoferul care venea din sens opus și a evitat nenorocirea, Bogdan Pădurariu, din Câmpulung Moldovenesc, pilot de curse și antrenor de drifturi, a povestit experiența prin care a trecut, cum a evitat accidentul și dificultatea în care a fost pus.

„L-am văzut târziu pentru că depășea acel camion, în viraj la dreapta, nu era vizibilitate și mi-a apărut destul de târziu în față. Imediat am început să frânez, partea șocantă a fost că el încerca să țină partea stângă, să mă forțeze pe mine să trec printre tir și el… acolo m-am blocat un pic că nu știam prin ce parte să o apuc”, a declarat acesta, potrivit Monitorulsv.ro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captură video / Youtube



Comentarii
Inchide