Începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar în sectorul 5. Cât te costă să o recuperezi

Autor: Cristian Agatie 20 aug. 2021 Știri auto

Începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar în sectorul 5. Hotărârea care reglementează activitatea de ridicare a mașinilor a fost aprobată miercuri de consilierii locali.

Intră în Galeria FOTO

Legislația a fost actualizată și înăsprită pentru a permite ridicarea mașinilor parcate neregulamentar, iar acum autoritățile locale adoptă regulamentele care reglementează modul de desfășurare a acestei activități. Rând pe rând, sectoarele Capitalei au anunțat că vor începe să ridice mașinile parcate neregulamentar. Tarifele de ridicare, ca și cele de depozitare, diferă de la sector la sector, dar toate au o trăsătură comună: sunt suficient de mari pentru a-ți destabiliza bugetul din luna respectivă.

Începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar în sectorul 5. Care sunt tarifele votate de consilieri

Șoferii care parchează mașinile în locuri nepermise în sectorul 5 riscă să plătească, pe lângă amendă, și costurile ridicării mașinii. Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local al sectorului5, dacă ai avut acest „noroc”, vei avea de plătit cel puțin 300 de lei în cazul unui autoturism. Tariful este defalcat astfel: 100 de lei pentru ridicare, 100 de lei pentru transport și 100 de lei pentru prima zi de depozitare.

Ulterior, dacă mașina nu este recuperată imediat, proprietarul acesteia va trebui să plătească 50 de lei pentru fiecare zi suplimentară. În cazul în care proprietarul maşinii se prezintă în timpul operaţiunii de ridicare, înainte ca autospeciala să fie pusă în mişcare, acesta va fi sancţionat pentru abaterea săvârşită şi va achita tariful de ridicare, urmând să îi fie eliberat vehiculul, la locul constatării.

Potrivit hotărârii votate miercuri, activitatea de ridicare a mașinilor este desfășurată de Poliția Locală „sau de persoane special desemnate”. Agenţii constatatori vor efectua fotografii sau înregistrări video, cu zona în care este staţionat autovehiculul. Nu vor fi ridicate vehiculele în cazul în care în interiorul acestora este vizibilă prezenţa unei persoane.

Cât costă ridicarea mașinilor parcate neregulamentar în alte sectoare ale Bucureștiului

Tarifele aplicate în sectorul 5 sunt egale cu cele din sectorul 4, fiind cele mai mici din București în acest moment. Prin comparație, în sectorul 6 costă 300 de lei ridicarea mașinii, plus alți 200 de lei pentru transportul acesteia. Fiecare zi de depozitare mai costă 30 de lei. Totalul pentru o greșeală se ridică astfel la 530 de lei, plus amenda pentru parcare neregulamentară.

Aceasta este între 2 și 3 puncte de amendă (290 – 435 de lei, sau 145 de lei plătit în 15 zile), dacă polițistul este în toane bune. Dacă nu este, amenda pentru staționare neregulamentară este între 4 și 5 puncte de amendă (580 – 735 de lei).

În același timp, în sectorul 1 se percepe un tarif de 200 de lei pentru ridicare și 150 de lei pentru transport. Depozitarea mai costă 75 de lei pentru prima zi, tariful zilnic fiind apoi de 25 de lei pe zi. Prin urmare, rezultă un total de 425 de lei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide