Începe să scadă prețul carburanților: în București un litru de motorină a ajuns la 6,6 lei

Autor: Bogdan Bârliga 01 mai 2023 Știri auto

În cele din urmă prețul carburanților la pompă a început să scadă și în România, iar la pompă în acest moment unii distribuitori oferă un cost similar pentru benzină și motorină. La stațiile din București conform datelor oferite de Petrom un litru de benzină se vinde pe data de 1 mai cu 6,6 lei, iar un litru de motorină are același preț.

Avem o scădere importantă pe litrul de motorină după scumpirile de anul trecut când prețul pentru alimentarea unei mașini diesel era mai mare cu aproximativ 1,5 lei pentru un litru comparativ cu prețul pentru un litru de benzină standard.

La stațiile Petrom din Capitală pe data de 1 mai un litru de motorină standard costă 6,6 lei, iar un litru de benzină standard se vinde cu tot cu 6,6 lei. Și avem chiar o situație inedită: un litru de motorină extra costă 6,960 lei, iar un litru de benzină de calitate superioară se poate cumpăra cu 7,06 lei.

Se ieftinește motorina

Cu aproximativ două luni în urmă relatam o situație interesantă: deși barilul de petrol era la cea mai mică cotaţie de la sfârșitul anului 2021, în România prețurile carburanților erau în creștere. Prețul petrolului Brent a fost în continuă scădere în ultimele șase luni și acum avem o cotație pentru baril de doar 74 de dolari, iar acest aspect reprezintă cel mai redus nivel înregistrat din iarna anului 2021. La acel moment Asociația Națională a Benzinarilor Particulari din România susținea că preţurile de la pompă nu reflectă realitatea costurilor de producţie şi se cerea intervenţia Consiliului Concurenţei pentru remedierea situaţiei. Reprezentanții acestei asociații afirmau în luna martie  că prețul benzinei la pompă în România ar trebui să fie cuprins între șase lei și maxim 6,4 lei pentru un litru.

Între timp prețurile pentru carburanți în România au scăzut și acum un litru de motorină poate fi cumpărat din rețeaua Petrom cu 6,6 lei. Deși nu se apropie de cerințele Asociației Naționale a Benzinarilor Particulari din România aceste noi tarife reduc diferența dintre prețurile percepute la pompă dintre combustibilul diesel și benzină.  Pe de altă parte la alte stații Petrom din țară prețul pentru un litru de benzină standard este de 6,61 lei, iar un litru de benzină Extra 99 costă 7,07 lei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Promotor / Petrom


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide