Incident neobișnuit surprins de camerele radar. Un câine a fost prins depășind viteza legală

Autor: Radu Țuțulan 02 oct. 2023 Știri auto

Un câine „obraznic”, așa cum a fost catalogat de stăpânul său, a fost surprins de camerele radar la volanul unei mașini Skoda, în momentul în care mașina depășise limita de viteză admisă în localitate și circula cu peste 60 km/h.

O fotografie realizată de aparatul radar al Poliției din Slovacia a devenit virală pe internet. Nu pentru că mașina pe care autoritățile au surprins-o depășise viteza limită cu aproximativ 11 km/h.

Ci pentru că la volanul mașinii nu se afla șoferul, ci animalul său de companie.

Câine „obraznic”, surprins de camerele radar la volan

Hevano, un câine labrador adult, maro, a devenit vedetă online cât ai zice „Ham!”.

Poliția locală dintr-o localitate din Slovacia a postat pe Facebook poza cu simpaticul animal, într-o ipostază…neașteptată.

Câinele „obraznic” a fost surprins de camerele radar la volanul unei mașini care circula cu peste 60 km/h.

Mașina depășise cu aproape 11 km/h viteza limită legală din localitate.

Amendat pe loc

Uimiți de imagini, polițiștii i-au cerut imediat explicații proprietarului mașinii.

Bărbatul, de 31 de ani, a explicat că totul s-a întâmplat foarte repede. Cățelul ar fi sărit în poala sa chiar înainte de a trece cu mașina prin dreptul aparatului radar.

Autoritățile locale au spus, însă, că nu s-au observat mișcări bruște în mașină. Dar, pentru iresponsabilitatea sa și pentru că a depășit viteza, șoferu „a fost amendat pe loc”.

Iar prin intermediul postării online, au atras atenția asupra pericolelor ce apar din cauza unei astfel de situații.

Când transportați un câine, aveți grijă de siguranța animalului și a întregului echipaj din mașină. Chiar și un animal mic vă poate pune în pericol viața și sănătatea în timpul conducerii”, au explicat polițiștii, pe Facebook.

În doar câteva zile, postarea a înregistrat aproape 8.000 de reacții și a fost distribuită de peste 800 de ori.

Sute de radare fixe și mobile în toată țara

În România, legea interzice șoferilor să conducă o mașină având pe locurile din față un animal sau un copil. Iar cei care ignoră această obligație riscă o amendă de aproape 3.000 de lei.

Autoritățile plănuiesc să amplaseze sute de radare fixe și mobile pe drumurile din toată țara. Acestea vor fi dotate și cu un sistem de supraveghere video.

Astfel că poliția îi va putea sancționa atât pe șoferii care încalcă limita de viteză, cât și pe cei care nu respectă normele impuse de legea circulației. Inclusiv în cazul celor care transportă animale pe locurile din față ale mașinii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Polícia Slovenskej republiky - Facebook


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide