Indestructibilă: Cum arată o Toyota Hilux după 43 de ani și 1,6 mil. de kilometri – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 22 iun. 2023 Știri auto

Toyota Hilux a dobândit reputația unei mașini foarte fiabile. Cum arată un exemplar vechi de 43 de ani, după ce a parcurs 1,6 milioane de kilometri?

Mașinile produse de Toyota sunt recunoscute pentru fiabilitatea lor foarte bună. Multe dintre ajung să parcurgă peste 500.000 de kilometri, poate chiar și 1 milion. Hilux este deja o legendă în lumea auto, dând dovadă de o rezistență și de o fiabilitate la care alte mașini doar aspiră.

Un videoclip postat pe canalul de YouTube High Mileage Reviews ne prezintă o Toyota Hilux din 1980, care a parcurs în cei 43 de ani de viață 1,6 milioane de kilometri, timp în care a trăit experiențe interesante.

Nu vă lăsați păcăliți de exteriorul bej, cu urme de rugină și îndoituri. Această camionetă modestă a participat în prima parte a vieții sale la curse și raliuri pe plaje și prin deșert, date fiind și urmele de rugină. Apa sărată a corodat elementele caroseriei, dar pentru cei 43 de ani și 1,6 milioane de kilometri, camioneta nu arată rău. Istoricul său din lumea curselor este dat de gol și de cușca de protecție de care dispune în interiorul cabinei, o cușcă pe care unicul proprietar al mașinii a instalat-o imediat cum a cumpărat-o.

Această Toyota Hilux a trecut printr-un accident chiar după ce a fost cumpărată

Pe lângă cursele la care a luat parte, acea cușcă a fost montată și cu un alt motiv. În primele două săptămâni după ce a luat mașina, proprietarul a fost implicat într-un accident. El a îndreptat șasiul, dar și-a dat seama că este nevoie de un plus de siguranță, motiv pentru care a fost montată inițial cușca din metal.

La fel ca exteriorul, și interiorul mașinii a trecut de mult de prima tinerețe. Este destul de ponosit, prăfuit și îi lipsesc câteva lucruri, dar continuă să își facă treaba. Totul funcționează, de la ceasuri la ventilație și, chiar dacă nu are aer condiționat, găurile din podea vor oferi o briză răcoroasă în zilele toride de vară.

Mașina încă merge bine, chiar și după abuzul suferit

Am putea crede că există un secret pentru acest kilometraj impresionant parcurs de proprietar la volanul acestei mașini, dar nu. El chiar spune că nu a tratat deloc cu mănuși mașina și că a pus-o în situații grele. A folosit-o chiar și pe săritoare, dar nimic nu a putut opri mașina. Bineînțeles, el a reușit să strice arcuri, amortizoare și rulmenți, dar nu a existat o defecțiune fatală.

De asemenea, mașina nu mai are motorul original de 2,2 litri, ci unul mai mare, cu o capacitate cilindrică de 2,4 litri. Proprietarul mașinii a schimbat motorul original după mai bine de 600.000 de kilometri. Schimbarea nu a intervenit din cauza problemelor, deoarece motorul s-a comportat foarte bine, ci pentru că proprietarul dorea mai multă putere. Odată cu noul motor a fost instalată și o transmisie manuală cu 5 trepte care să o înlocuiască pe cea veche, în 4 trepte.

Concluzia? Cu cât mai simplă este o mașină și mai ușor de reparat, cu atât va rezista mai bine pe parcursul anilor, dovadă fiind și această Toyota care încă este folosită și funcționează.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: YouTube High Mileage Reviews


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide