Indianul care şi-a construit singur o maşină autonomă. VIDEO

Autor: Marius Vișan 04 mart. 2016 Știri auto

 


Un indian pe nume Roshy John a dovedit că maşinile autonome nu sunt greu de construit. El a dezvoltat un automobil Tata Nano care se conducere singur doar ca să arate lumii că se poate. John lucrează la Tata Consultancy Services şi a fost inspirat să-şi construiască propria maşină autonomă după o plimbare cu taxiul, care a avut loc în urmă cu cinci ani, informează Autoevolution.com.

La acea vreme, John a luat taxiul după o zi obositoare la serviciu, dar pe drum a constatat că şoferul era mai obosit ca el, aşa că s-a oferit să conducă maşina pentru a se asigura că ajunge în siguranţă la destinaţie. Din acel moment el a fost motivat să găsească o modalitate de a construi o maşină autonomă. 

Click aici pentru Galeria Foto

Interesant, Roshy nu a ales Tata Nano deoarece acesta este cel mai mic automobil din lume, ci pentru că motor poziţionat în spatele maşini, ceea ce îi permite să monteze o serie de senzori în partea din faţă a vehiculului.

Testele au relevat faptul că oraşele indiene reprezintă provocări unice pentru maşinile autonome, astfel încât el a obligat să dezvoltat senzorii tot mai performanţi pentru a obţine un nou nivel de precizie. Pentru asta, el şi echipa lui au folosit camere video, pentru a monitoriza eficienţa şi răspunsurile sistemului de auto-conducere. Una din provocarile tehnice a fost transformarea cuieti de viteze manuală într-un pilotată, obstacol peste care au trecut cu bine.

Echipa a susţine că sistemul dezvoltat de ei ar putea fi incorporat în orice vehicul, în mai puţin de o oră. În videoclipul de mai jos putem vedea că mecanismul funcţionează. 

 


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Vlad MIRONESCU
Vlad MIRONESCU

Comentarii
Inchide