Indicii de fraudă în urma unui control al Transporturilor la magistrala 5 de metrou

Autor: Departamentul Economic 22 nov. 2018 Știri auto
Indicii de fraudă în urma unui control al Transporturilor la magistrala 5 de metrou

Corpul de Control al Ministrului Transporturilor a constatat, în urma unui control privind execuţia Magistralei 5 de metrou, deficienţe în implementarea proiectului care au condus la întârzieri în derularea contractului dar şi la suplimentarea costurilor pentru Metrorex, informează ministerul.

Controlul a vizat respectarea prevederilor legale şi contractuale în derularea contractului de proiectare şi execuţie a Magistralei 5 de metrou- Drumul Taberei- Pantelimon. Tronson 1. Drumul Taberei-Universitate. Secţiunea Râul Doamnei- Haşdeu (Opera)-Structura de rezistenţă(“Proiectul”).

Verificările au fost efectuate în perioada 22 – 31 august.

În urma controlului efectuat rezultă indicii cu privire la existenţa unor nereguli sau posibile fraude în implementarea proiectului aşa cum sunt ele definite în Ordonanţa de urgenţă nr. 66/2011, privind prevenirea, constatarea şi sancţionarea neregulilor apărute în obţinerea şi utilizarea fondurilor europene şi/sau a fondurilor publice naţionale aferente acestora.

Raportul arată că valoarea contractului a fost subestimată la lansarea procedurii de achiziţie iar în derulare au intervenit majorări substanţiale ale valorii acestuia, informaţii ce reprezintă indicii de fraudă.

În urma analizării modului în care a fost pregătită şi derulată licitaţia publică şi a modului de stabilire a termenilor contractuali şi implementarea contractului s-a constatat generarea de costuri suplimentare de către autoritatea contractantă în favoarea executantului în valoare de peste 188 milioane lei.

Citeşte continuarea pe site-ul Mediafax.ro

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide